Skolelærere vandt milliardgevinst

Tre ansatte på en skole i Maryland deler en tredjedel af alle tiders største jackpotpulje

Direktør for Maryland Lottery, Stephen Martino, taler til pressen foran den 7-11 i Baltimore, hvor de tre skoleansatte købte deres vinderkupon. (Foto: AP/Steve Ruark)
Direktør for Maryland Lottery, Stephen Martino, taler til pressen foran den 7-11 i Baltimore, hvor de tre skoleansatte købte deres vinderkupon. (Foto: AP/Steve Ruark)

Tre ansatte på folkeskole i den amerikanske delstat Maryland har fået vendt op og ned på deres tilværelse efter at de får del i alle tiders største jackpotpulje i amerikansk lottohistorie.

De tre vindere meldte sig mandag til spillemyndighederne i Maryland og blev bekræftet som indehavere af den ene af de i alt tre vinderkuponer i Mega Millions-trækningen.

Vinderne har ønsket at være anonyme, men spillemyndigheden kunne på et pressemøde tirsdag eftermiddag, dansk tid, afsløre, at der er tale om en speciallærer, en folkeskolelærer og person ansat i skolens administration. De har valgt at modtage hele gevinsten på én gang, hvilket betyder, at der efter skatter og afgifter bliver 35 millioner dollar til dem hver.

Det svarer til små 200 millioner danske kroner.

Læs også:

88 millioner kroner i Eurojackpot

Der er tale om to kvinder og en mand. Alle tre har mere end et job. Den ene har to fuldtidsjob.

Formodentligt bliver der ændret lidt på det.

- Hvis man ikke selv kan vinde, så er det lige præcist den her slags personer, som man håber vinder, forklarede Stephen Martino, direktør for Maryland Lottery, på pressemødet.

Det var første gang, at de tre havde købt lottokuponer sammen. De havde hver bidraget med 20 dollar.

Med tirsdagens pressemøde kan der også sættes punktum for den bizarre sag om Mirlande Wilson, der hid til har erklæret, at hun var vinder, men havde forlagt sin kupon.

Læs også:

Nu har hun 'forlagt' sin milliardkupon

Hun valgte i sidste uge at stille op til et pressemøde med en advokat. Uden dog at fremvise vinderkuponen. Hun valgte mandag at gå i flyverskjul, da det kom frem, at spillemyndigheden havde fået bekræftet en vinderkupon fra det, der i dag viste sig at være tre skoleansatte.

Yderligere en vinder har meldt sig i Kansas, men også her ønsket at være anonym. Dermed mangler man kun at høre fra indehaveren af den sidste vinderkupon. Den er købt i den lille by Red Bud i Illinois. Her har vinderen ikke mulighed for at modtage gevinsten som anonym.