14 måneders fængsel for lottosvindel

Kioskejere undlod at fortælle kunde, at han havde vundet, og forsøgte i stedet selv at indkassere gevinsten

Det bliver ikke et liv som millionærer, men som indsatte, der nu venter et engelsk ægtepar efter at de er blevet dømt for forsøg på at snyde en kunde for en lottogevinst. (Modelfoto: Colourbox)
Det bliver ikke et liv som millionærer, men som indsatte, der nu venter et engelsk ægtepar efter at de er blevet dømt for forsøg på at snyde en kunde for en lottogevinst. (Modelfoto: Colourbox)

Forbrydelse betaler sig ikke. Heller ikke selvom udbyttet lyder på 1,4 millioner kroner.

Det må et britisk ægtepar sande efter at de er blevet idømt 14 måneders fængsel for forsøg på at snyde sig til en lottogevinst.

Parret, der driver en kiosk i byen Hingham, forsøgte at indkassere gevinsten på 156.000 pund - svarende til cirka 1,4 millioner danske kroner - efter at de havde overbevist vinderkuponens ejer om, at der ikke var gevinst.

Ægteparret valgte selv at kontakte det britiske spilleselskab Camelot og forsøge at indkasse gevinsten. Hos Camelot blev man dog mistænksomme og kontaktede politiet.

Læs også:

Anklage: Snød sin lottoklub for 136 mio.

Under den efterfølgende efterforskning tilstod parret, at de havde snydt kunden.

- Lotto er et spørgsmål om held, men det sidste man forventer er da, at kioskejeren, der har solgt en kuponen, forsøge at snyde ved at indkasse gevinsten selv, forklarer betjenten Sophie Gentley, der efterforskede sagen, til Eastern Daily Press.

Den rigtige vinder, den 73-årig pensionist Gwyn Badham-Davies, anede ikke, at han havde vundet, før politiet indledte efterforskningen Han har modtaget sine penge, og tilgivet ægteparret, der forsøgte at snyde ham.

- Jeg er såret, men de begik en fejl og jeg tilgiver dem, forklarer Badham-Davies til The Telegraph og ærgrer sig over, at den lille by nu ser ud til at miste sin butik.

- Det der irriterer mig mest er faktisk, at de nu har ødelagt min hverdag. Jeg holdt virkelig meget af at komme derhenne.