Dømt for lottofusk for 136 millioner

Snød sine kollegaer for del af lottogevinst

52-årige Americo Lopes vinder ingen popularitetskonkurrencer blandt sine tidligere kollegaer. (Foto: AP/Frances Micklow)
52-årige Americo Lopes vinder ingen popularitetskonkurrencer blandt sine tidligere kollegaer. (Foto: AP/Frances Micklow)

En 52-årig bygningsarbejder forsøgte at snyde fem af sine kollegaer for deres retmæssige del af en lottogevinst på 136 millioner kroner. Sådan lød dommen fra en enig jury i en bemærkelsesværdig retssag, som gik i gang tidligere på ugen i New Jersey i USA.

Det skriver blandt andre New York Post og Washington Post.

De seks portugisiske bygningsarbejdere havde sammen en lottoklub, men da de ramte den helt store gevinst tilbage i 2009, sagde lottoklubbens formand Americo Lopes bare sit job op og fortalte ikke kollegaerne om gevinsten.

Først i begyndelsen af 2010 fandt de ud af, at deres nu tidligere kollega var mangemillionær efter en gevinst i lottospillet 'Mega Millions'.

Læs også:

Anklage: Snød sin lottoklub for 136 mio.

I retten forsvarede han sig med, at pengene var vundet på en af hans private kuponer, og ikke en af de kuponer som han hver uge samlede penge ind til.

Forklaringen troede juryen imidlertid ikke på og tildelte hver af kollegaerne en sjettedel af gevinsten - ca. 22,5 millioner kroner efter skat.

Nogle af pengene er væk

Næste store udfordring kan så blive at fremskaffe alle pengene.

Selv om midlerne har været låst, siden sagen begyndte i 2010, så har Americo Lopes ikke alle pengene. Han fik udbetalt 136 millioner kroner efter skat, men 57 millioner kroner af dem forsvandt fra lottoklub-formandens konto i perioden mellem, han fik pengene udbetalt, og midlerne på hans konto blev frosset.

Læs også:

Sagsøger pga. forkerte lottonumre