Nu vakler favoritten i 'X Factor'

Ida er ikke længere bookmakernes storfavorit til den samlede sejr

17-årige Ida er ikke længere bookmakernes storfavorit til sejren. Nu ligner det tæt løb med Morten Benjamin. (Foto: Polfoto/Mogens Flindt)
17-årige Ida er ikke længere bookmakernes storfavorit til sejren. Nu ligner det tæt løb med Morten Benjamin. (Foto: Polfoto/Mogens Flindt)

Hun havde endnu ikke optrådt i et live show, da bookmakerne udråbte 17-årige Ida til favorit til sejren i 'X Factor'. Nu er spilleselskaberne knapt så sikre.

Hos Unibet har man nu Morten Benjamin som ny favorit.

- ikke mindst fordi spillerne tilsyneladende har stor tillid til ham. Allerede inden fredagens show fik vi en del spil ind på ham og måtte justere oddset – og tendensen fortsætter, forklarer Per Marxen fra Unibet.

- Han har appeal hos seerne og så er han nok den af deltagerne, der indtil videre har klaret sig bedst live.

Også hos Bet24 er der nu dømt tæt løb mellem Ida og Morten Benjamin. Her har den midtjyske pige dog fortsat mest tillid.

- Selvom Ida ikke høstede nogen roser fra hverken Cutfather eller Thomas Blachmann har hun så meget talent, at hun stadig er vores favorit til at vinde det hele, men det er klart, at skuffer hun igen, kan favoritværdigheden ryge til næste gang, forklarer Frederik Skov fra Bet24.

Fra outsider til udstemningsfavorit
I aften kommer det dog til at handle om, hvem der ikke vinder, og her er bookmakerne enige om, at Mulila må vinke farvel til dommere og publikum. Hun var ellers før liveshowsene udråbt til bedte vinderbud uden for kategorien solister under 25 år.

- Mulila var i farezonen sidst og er man først én gang havnet der, falder straffen fra oddssætterne prompte. Godt nok har Cutfather udtalt, at Muila står stærkt i up-tempo-kategorien som der synges i fredag, men indtil det er bevist, tror oddsætterne at hun ryger ud af konkurrencen, forklarer Per Marxen fra Unibet.

Samme konklusion er man kommet frem til hos NordicBet.

- Med kun cremen tilbage fremstår Mulila som den svageste, og gør hende til den naturlige favorit til at ryge ud næste gang, forklarer Michael Marcuslund fra NordicBet.

Han vurderer dog også, at de interne kontroverser i dommergruppen kan ende med at redde sangerinden.

- Taktikken spiller en stor rolle i 'X Faktor', og med Blachmans mange angreb de sidste uger kan Pernille og Cutfather være fristet til at sætte Blachmans grupper ud af spillet. Skulle taktikken tages i brug, står Tandberg & Østenby tl at ryge ud, da de ikke har udviklet sig til mediedarlings på samme måde som Nicoline Simone & Jean Michel, forklarer Michael Marcuslund.