And the Oscar goes to ...

'The Artist' er tårnhøj favorit til at tage en Oscar som Årets Film ved søndagens filmfest

Jean Dujardin i filmen 'The Artist'. Både han og filmen er favoritter til en Oscar. (Foto: AP/The Wernstein Company)
Jean Dujardin i filmen 'The Artist'. Både han og filmen er favoritter til en Oscar. (Foto: AP/The Wernstein Company)

Der er favoritter og så er der 'The Artist', der er så tårnhøj favorit, at bookmakerne er helt nede i odds 1,05 til 1,08 på at den render med en Oscar som Årets Bedste Film ved årets Academy Awards i Hollywood.

Den har simpelthen alt det, der skal til for at vinde, vurderer bookmakerne.

- Den emmer ganske enkelt af Hollywood. Kritikerne elsker filmen, der er en kærlighedserklæring til et Hollywood, der var engang - og samtidig ligger i naturlig forlængelse af den retro-dyrkelse, der er oppe i tiden med tv-serier som 'Mad Men', forklarer Per Marxen fra Unibet.

- Med 'The Artist' kan drømmefabrikken Hollywood, få lov til at fejre sig selv og sin egen guldalder. Konflikter, politiske dramaer - og det virkelige liv - må derfor vige i denne omgang, vurderer bookmakeren,

Helt samme budskab kommer fra NordicBet, der som Unibet har 'The Artist' som historisk stor favorit.

- Filmen har alt der skal til for at vinde filmindustriens fineste pris. Den er noget helt “nyt”, fantastisk sat op og vigtigst af alt - den handler om favoritemnet Hollywood. Alle forudsætninger er der for at blive årets Oscar-topscorer, forklarer Michael Marcuslund fra NordicBet og afslører således også, at man her - som hos Unibet - har 'The Artist' som favorit til flere statuetter.

Således fører filmen også favoritfeltet an hos bookmakerne, når det gælder kategorier som 'Bedste Instruktør', 'Bedste Musik', 'Bedste Klipning' og 'Bedste Mandlige Hovedrolle'.

Netop i sidstnævnte er der dog tæt løb. Her vurderer bookmakerne at Jean Dujardin fra 'The Artist' kun er spinkel favorit foran George Clooney, der spiller hovedrollen i 'The Descendants'.

- I 'The Descendants' spiller han sin måske bedste rolle nogensinde, hvilket ikke siger så lidt, og skal Akademiet ”kompensere” et sted, kunne det godt tænkes at blive her, at Clooney slår favoritten, vurderer Per Marxen.

I kategorien 'Bedste Kvindelige Hovedrolle' har der gennem lang tid været talt om Meryl Streep, der er den mest nominerede kvinde til en Oscar nogensinde, men ikke har modtaget en siden 1982. Hun har fået stor ros for rollen som Margaret Thatcher i "The Iron Lady" og allerede modtaget en Golden Globe for rollen.

Det har dog ikke gjort hende til favorit, selvom der også her har sneget sig usikkerhed ind hos bookmakerne. Det ligner en dyst mellem Meryl Streep og den knebne favorit Viola Davis, der spiller rollen som Aibileen Clark i 'The Help', der i Danmark har fået titlen 'Niceville'.

0 kommentarer
Vis kommentarer