Onsdagslotto sikrer million-fremgang

Danske Spil havde sidste år et overskud på 1,629 milliarder kroner

Danske Spil og adm. direktør H.C. Madsen kan efter 2011 udlodde 1,576 milliarder kroner i tipsmidler. (Foto: Danske Spil)
Danske Spil og adm. direktør H.C. Madsen kan efter 2011 udlodde 1,576 milliarder kroner i tipsmidler. (Foto: Danske Spil)

I over et halvt år drillede Superpuljen de nordiske onsdagslotto-spillere, og med historisk store puljer udviklede drømmen om at blive mangemillionær sig til en decideret dansk lottofeber.

Den markant øgede omsætning på onsdagslotto gennem mange uger afspejler i det regnskab for 2011, som Danske Spil offentliggjorde i dag.

Ifølge årsrapporten kan Danske Spil fremvise et resultat efter skat på 1,629 milliarder kroner svarende til en fremgang på 148 millioner kroner eller 10,0 procent i forhold til 2010.

Læs også:

Danske Spil øger sit overskud

Fremgangen skyldes primært onsdagslotto, hvor ca. to millioner danskere spillede med, da puljen var på sit højeste. På en normal onsdag spiller blot 350.000 danskere.

Dermed kan der udloddes 1,576 milliarder i tipsmidler, hvilket er en stigning på 93 millioner kroner i forhold til året før.

Spillede for knap ni mia.

- Vi er meget glade for at kunne gavne de mange gode formål i Danmark med tipsmidler, der blandt andet er forudsætningen for utallige frivillige aktiviteter, udtaler adm. direktør i Danske Spil, H. C. Madsen, i en pressemeddelelse.

I alt spillede danskerne for 8,78 milliarder kroner hos Danske Spil i 2011.