Amerikanerne har udsigt til milliardspil

En jackpotpulje på en milliard dollar i Powerball kan snart blive virkelighed

Millionerne kan blive til milliarder i fremtidige jackpotpuljer i Powerball. (Modelfoto: Colourbox)
Millionerne kan blive til milliarder i fremtidige jackpotpuljer i Powerball. (Modelfoto: Colourbox)

Når den foreløbigt ukendte vinder af lørdagens jackpotpulje i det amerikanske Powerball får udbetalt en sum, der kommer til at ligge omkring 200 millioner dollar, så kan det ende med at fremstå som rene håndører i forhold til fremtidige gevinster.

Det forudser Rebecca Paul Hargrove, der står i spidsen for det amerikanske Multi-State Lottery Association, der administrerer de store tværstatslige lottospil som Powerball og Mega Millions.

- Kommer puljerne til at vokse yderligere? Alt er muligt. Når en jackpot runder 200 millioner dollar, så bliver det det store samtaleemne og omsætningen stiger dramatisk, forklarer hun til nyhedsbureauet AP.

Nøjagtigt som tilfældet var i Danmark, da Superpuljen i onsdagslotto hen over julen nåede rekordhøjder. Dog ikke til et niveau, der ville kunne tiltrække sig opmærksomhed i USA.

Konverterer man de største jackpotpuljer i USA til danske kroner, så svarer gevinsterne til omkring en milliard danske kroner.

Læs også:

Amerikaner vinder milliardgevinst

Da puljernes størrelse har en afsmittende effekt på omsætningen, så valgte Powerball i januar at hæve prisen fra 1 dollar til 2 dollar per række, mens man justerede spillet, så det blev en anelse lettere at vinde førstepræmiepuljen. Det skulle udløse regelmæssige jackpots på 250 millioner dollar, men interessen steg uventet meget.

Derfor lød lørdagens jackpot på 336 millioner dollar, der efter skatter og afgifter kommer til at lande på omkring 200 millioner dollar i engangsudbetaling.

- Kan man forestille sig en pulje på en milliard dollar? Med det nuværende setup, så forventer vi, at det kommer til at ske cirka hvert tiende år, forklarer Chuck Strutt fra Multi-State Lottery Association til AP.

Den hidtil største jackpotpulje i amerikansk historie blev sat i Mega Millions i marts 2007, hvor puljen nåede 390 millioner dollar. Her lød den endelige udbetaling på 233 millioner dollar.