Jackpotpulje nærmer sig rekord

På lørdag kan en enlig vinder i Powerball rende med 310 millioner dollar

Der er rigtigt mange millioner dollar på vej til en enlig vinder af jackpotpuljen i Powerball. (Modelfoto: Colourbox)
Der er rigtigt mange millioner dollar på vej til en enlig vinder af jackpotpuljen i Powerball. (Modelfoto: Colourbox)

Det store amerikanske lotto-spil Powerball er godt på vej mod en rekord, der kan mærkes. Efter at onsdagens trækning ikke udløste en vinder, så bliver lørdagens pulje på massive 310 millioner dollar.

Den sum bliver dog i praksis mindre, når pengene skal ud, da der dels skal betales skat af pengene og dels bliver en reduktion, hvis vinderen vælger at få hele gevinsten udbetalt på én gang.

Den ændrer dog ikke på, at der på bundlinien bliver tale om et svimlende beløb for en enlig vinder.

Nærmer sig rekordpulje
Lørdagens pulje nærmer sig Powerball-rekorden på 365 millioner kroner, der blev sat i februar 2006, hvor otte kollegaer på et slagteri havde vinderkuponen. Da de valgte at få alle pengene udbetalt på én gang lød den endelige, udbetalte gevinst på godt 177 millioner dollar - cirka en milliard danske kroner.

Lørdag er puljen lidt mindre, men dog meget tæt på at knibe sig i top10 over alle tiders største lotto-gevinster i USA. Den største gevinst er vundet i Mega Millions og lyder på 390 millioner dollar. Den faldt i 2007.

For at få fingre i lørdagens vinderpulje kræver det dels, at man rammer de fem vindertal fra 1 til 59 samt en powerball, der trækkes i tallene 1 til 35. Sandsynligheden er 1:175.223.510.00. Rækkeprisen er to dollar.

0 kommentarer
Vis kommentarer