Ludomanicenter jubler over frit spilmarked

Center for Ludomani glæder sig over, at det danske spilmarked for første gang i 10 år kommer under kontrol

Selv om udenlandske spiludbydere står klar med millioner af kroner til markedsføring for at få flere danskere til at gamble, glæder Center for Ludomani sig over, at EU endelig sætter det danske spilmarked frit.

Centerleder og initiativtager til ludomanibehandling i Danmark, Michael Bay Jørsel, mener sågar, at det er en af de bedste dage i mange år.

- Det er en fremragende nyhed. De udenlandske spiludbydere har jo opereret i Danmark i mindst 10 år via internettet, og det har været det rene klondyke. Nu kommer det under kontrol, og det kan man kun glæde sig over, siger han.

Michael Bay Jørsel peger på, at ingen hidtil har haft overblik over, hvor mange der spiller på de udenlandske spillesider, og hvor mange milliarder kroner der triller ud over de danske grænser.

Den nye lovgivning betyder, at udenlandske spiludbydere kan søge om at få spillelicens i Danmark. Og for de firmaer, som ikke får licensen, bliver det danske marked lukket land ved, at Skatteministeriet kan blokere hjemmesider og bankoverførsler.

- Spillemarkedet bliver for første gang i mange år mere gennemskueligt. Og dermed bliver der også mulighed for en større ansvarlighed omkring spil, siger Michael Bay Jørsel.

Han vil ikke afvise, at liberaliseringen kan give flere ludomaner herhjemme.

- Der er ingen tvivl om, at spil vil blive endnu mere tydeligt, fordi de udenlandske spiludbydere vil markedsføre sig massivt. Men om det afstedkommer flere ludomaner kan man ikke sige noget om, før man har lavet en undersøgelse, siger Michael Bay Jørsel.

I 2006 kom den første danske undersøgelse af problemets omfang, og den viste, at lidt under 100.000 danskere i varierende grad er ramt af ludomani.

Michael Bay Jørsel mener derfor, det er oplagt med en ny undersøgelse et par år efter bruddet på monopolet, som sker den 1. januar 2012.