De er favoritter til at bliver landstræner

Hvem skal overtage landsholdet efter Morten Olsen? Fire emner skiller sig ud

Frank Arnesen er en af de fire emner, som bookmakeren Bet24 tror mest på som næste danske landstræner. HSV har fået en elendig start på sæsonen og ligger sidst i Bundesligaen. (Foto: Ernst van Norde)
Frank Arnesen er en af de fire emner, som bookmakeren Bet24 tror mest på som næste danske landstræner. HSV har fået en elendig start på sæsonen og ligger sidst i Bundesligaen. (Foto: Ernst van Norde)

Midt i afslutningen på det danske folketingsvalg valgte politiken.dk at breake nyheden, at Michael Laudrup har sagt pænt nej tak til at overtage det danske fodboldlandshold efter Morten Olsen.

Tidligere havde DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen ellers meldt ud af, at den danske fodboldlegende stod øverst på ønskesedlen, når jobbet bliver ledigt fra sommeren 2012.

Vælg en udlænding, lyder opfordringen fra Ekstra Bladet sportskommentator Jan Jensen, men skal man tro bookmakernes oddssættere, er det mere sandsynligt, at posten forblive på danske hænder.

Eksempelvis sidestiller Bet24 fire kandidater som de største favoritter (alle giver odds 5,00), og blandt dem er kun Ståle Solbakken udlænding. Bookmakerens danske favoritter Troels Bech, Keld Bordinggaard og Frank Arnesen.

- Det var ærgerligt, at vores største spiller nogensinde ikke vil føre landsholdet videre, men det gør til gengæld kampen om jobbet utrolig spændende og meget lige i vores øjne, siger Morten Olsen fra Bet24.

Dårlig start i Tyskland

- Troels Bech og Keld Bordinggaard har længe været nævnt som kandidater, mens de to ’tyskere’ Ståle Solbakken og Frank Arnesen begge er kommet så dårligt fra start i deres nye respektive jobs i Bundesligaen, at et skifte før tid bestemt ikke er utænkeligt, konstaterer landstrænerens navnebror.

Også Unibet har p.t. odds på den næste danske landstræner. Her figurerer Michael Laudrup stadig som favorit efterfulgt af Troels Bech (3,50), den nuværende assistent Peter Bonde (5,00) og Ståle Solbakken (7,50).