Nybagte milliardærer: - Som en drøm

Arbejdsløse Colin og Chris Wier i Skotland vinder en lotterigevinst på næsten 1,4 milliarder kroner

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Et skotsk ægtepar blev fredag afsløret som vinderne af Europa største lotterigevinst nogensinde, 185 millioner euro svarende til knap 1,4 milliarder kroner.

Den 64-årige Colin Weir og hans 55-årige hustru, Chris, der begge er arbejdsløse på grund af sygdom, blev trukket ud som vinderne af den enorme EuroMillions-gevinst allerede i tirsdags, men deres identitet har været holdt hemmelig indtil nu.

Ægteparret Wier har været gift i 30 år og bor i kystbyen Largs i nærheden af Glasgow i Skotland.

Gevinsten placerer de to på plads nummer 430 på listen over de rigeste personer i Storbritannien. Det er ni pladser under fodboldspilleren David Beckham og hans hustru Victoria, hvis formue er opgjort til 165 millioner pund, lige godt 1,4 milliarder kroner.

- Vi er ellevilde, siger Chris, en tidligere sygeplejerske på det pressemøde, hvor hendes og mandens identitet blev afsløret.

- Jeg har endda taget mig et glas hvidvin, hvilket er noget, jeg normalt kun gør til jul. Det er helt utroligt, siger hun.

Colin Weir, der er tidligere tv-kameramand, virker en smule omtumlet på grund af den meget opmærksomhed.

- Da det gik op for os, at vi havde vundet, føltes det som en drøm. Men det føles godt. Noget, vi ikke bør være bange for. Men noget, vi kan dele med vore børn, siger han.

Colin og Chris Wier siger, at de vil købe huse til deres 24-årige datter, Carly, og deres 22-årige søn, Jamie.