Storspillerne fik smæk af Federer

Omsætningsrekord på Tsonga-Federer

Tsongas triumf over Roger Federer gavnede småspillerne. (Foto: AP)
Tsongas triumf over Roger Federer gavnede småspillerne. (Foto: AP)

Wimbledon-kvartfinalen mellem Roger Federer og Jo-Wilfried Tsonga blev ikke kun en stor begivenhed på tennisbanen. Den dramatiske femsæts-kamp med den overraskende vinder satte også omsætningsrekord i år for Wimbledon på spillebørsen Betfair.

200.936.290 kroner blev der handlet frem og tilbage mellem sportsbetterne i kampen, som Roger Federer tabte efter at have vundet de to første sæt.

Med den overraskende udvikling har nogle de tunge drenge tabt alvorlig mange penge. Franskmanden var helt oppe at give 65 gange pengene undervejs. Sådan nogle odds spiller de små fisk på, mens de store drenge prøver at score sikre procenter til deres store bankroll.

Federer var nemlig helt nede og blive handlet i odds 1,01 som vinder af kampen.

- Det er i høj grad storspillerne, som lægger penge penge på sådan et odds. Der blev handlet ret meget mellem odds 1,01 og 1,07, og det er personer, som lige vil tjene nogle procenter, de tror, er sikre. Det er ingen idé i for menigmand at spille 100 kroner til odds 1,01. Så Tsongas sejr var også småspillernes triumf, konstaterer Peter Weinreich fra Betfair.

Hovedparten er livebetting

De over 200 millioner kroner, som kampen omsatte, er primært satset undervejs.

- Når det gælder livebetting, kan intet hamle op med tennis. Her foregår 90 procent af omsætningen som livebetting, fortæller Weinreich.

Til sammenligning så omsatte VM-finalen i Sydafrika hos Betfair ca. en halv milliard kroner.

Hos spillebørsen er Rafael Nadal (odds 2,37) på nuværende tidspunkt favorit til at vinde Wimbledon efterfulgt af Novak Djokovic (3,14), andy Murray (5,60) og Tsonga (8,20). Under kampen mod Federer nåede enkelte at lægge lidt småskillinger på Tsonga som Wimbledon-vinder til odds 400.

0 kommentarer
Vis kommentarer