Tips-garantier får et hak nedad

Danske Spil stopper med garanti-summer i tips 12 og 13

Fra denne uge forsvinder garantien på 500.000 kroner for en enlig række med 13 rigtige. I stedet vil gevinsten blive fordoblet. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)
Fra denne uge forsvinder garantien på 500.000 kroner for en enlig række med 13 rigtige. I stedet vil gevinsten blive fordoblet. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)

Dagene, hvor man kunne vinde millioner af kroner for 13 rigtige i tips, er for længst forbi.

Milliongarantien forsvandt i udgangen af 2009, og nu falder den seneste garanti på 500.000 kroner for en enlig 13'er og 250.000 kroner for en enlig 12'er om lørdagen også bort.

Der er ganske enkelt ikke tipperne nok til at retfærdiggøre så store præmier.

- Der er to årsager. Dels for at få en ensartet garanti, så der ikke er forskel på midtuge-tips, tips 12 og 13. Og den anden grund er, at garantierne på tips 12 og 13 var for høje i forhold til omsætningen. Vi kunne ikke tjene penge i det uger, hvor de blev udløst. Her var der ingen, en lille eller negativ indtjening, siger Jens Nielsen, produktschef for Oddset og Tips.

Er man den eneste med hhv. 12 eller 13 rigtige i tips, vil Danske Spil fremover fordoble, hvad præmien skulle have været.

- Vil vil gerne gøre noget , når der kun er én vinder, men det kan ikke lade sig gøre med faste udbetalinger, siger Jens Nielsen.

Læs også: Tips får kunstigt åndedræt

I Sverige har Svenska Spel øget sin omsætning på tips ved at hæve tilbagebetalingsprocenten på det klassiske spil fra 46 til 65 procent. Det giver højere præmier til spillerne og større omsætning. Selv om Svenska Spel tjener lidt mindre på tips end tidligere er de glade for ændringen.

Til sammenligning får de danske tipperne 45 procent af deres indskud tilbage som præmier.

- Vi holder godt øje med Svenska Spel og snakker med dem om deres erfaringer. Men jeg kan ikke sige, om vi vil gøre noget lignende, siger Jens Nielsen.

Der kan dog stadig godt komme en del penge i puljen. Til denne uges tips 12 er der tripple-jackpot med en forventet førstepræmiepulje på 350.000 kr.

Læs også: Vandt ti millioner i tips

0 kommentarer
Vis kommentarer