Caroline regnes kun som outsider

Topseedet i Wimbledon, men kun sjettestørste favorit hos bookmakerne

Caroline Wozniacki nyder ikke samme tillid hos spilleselskaberne, som hun gør hos Wimbledon-arrangørerne. (Foto: Jakob Jørgensen)
Caroline Wozniacki nyder ikke samme tillid hos spilleselskaberne, som hun gør hos Wimbledon-arrangørerne. (Foto: Jakob Jørgensen)

I perioder op til French Open var Caroline Wozniacki favorit hos bookmakerne til at hjemtage sin første Grand Slam-titel. Det samme kan man ikke ligefrem sige om situationen op til Wimbledon, der begynder på mandag.

Her er den groteske situation opstået, hvor den dansker verdensetter er topseedet i turneringen, men hos bookmakerne kun regnes som femte eller sjettestørste favorit.

- Det har jeg aldrig set før. Det er helt uhørt i min verden, konstaterer Peter Weinreich fra spillebørsen Betfair.

Både Maria Sharapova, begge Williams-søstre og Na Li vurderes til at have større vinderchancer. Fælles for dem er, at de har Grand Slam-turneringer på cv'et, men hos de fleste bookmakere vurderes Petra Kvitova også til at have bedre chancer i London end verdensetteren.

Læs også: Stormvejr kan ramme Wozniacki

- Der har været meget diskussion om seedningerne, og jeg har også set Piotr udtale, at Williams-søstrene ikke var seedet højt nok. Netop i Wimbledon behøver de ikke skele til verdensranglisten.

- Personligt synes jeg, at 12,5 på Caroline er et godt odds. Hun er ikke favorit til at vinde turneringen, men femte-sjette favorit er helt uhørt. Serena har altså kun spillet to kampe på et år, og så ligger hun alligevel og kæmper om favoritværdigheden med Sharapova, siger Peter Weinreich.

Bedst i den ny generation

Kim Clijsters har trukket sig, hvilket betyder en konkurrent mindre fra den gamle garde. Det tætte favoritfelt siger også ifølge Weinreich lidt om, at toppen af kvindetennis aldrig har været større og stærkere.

Et generationsskifte er i gang, men spillere som Williams-søstrene har stadig flere titler i sig.

- Caroline er den bedste spiller fra den nye generation. Vores spillere vurderer bare, at det generationsskifte, der er i gang i kvindetennis, ikke er langt nok til, at hun vinder denne gang, siger Peter Weinreich.

Fredag trækkes der lod i Wimbledon.