Vandt 15 mio: Sagde jobbet op næste dag

Nu vil årets største danske lottovinder studere igen og rejse med sine drenge

Årets største danske lottovinder vil ud at rejse med sine sønner ... og så tilbage på skolebænken. (Foto: Colourbox)
Årets største danske lottovinder vil ud at rejse med sine sønner ... og så tilbage på skolebænken. (Foto: Colourbox)

Drømmen om at blive økonomisk uafhængig er drivkraften blandt mange lottospillere. Når de så endelig vinder, er det bare de færreste, som for alvor lægger sit liv om ved eksempelvis at kvitte jobbet.

Lotto-Henrik gjorde det som en af de få. Men faktisk vælger kun fem procent af millionvindere hos Danske Spil at sige deres job op, og kun seks procent går ned i tiden, viser den seneste millionærrapport fra spilleselskabet.

Statistikken bliver med garanti en spiller rigere til næste år.

Onsdag før påske vandt en københavner i 40'erne 15.128.563 kroner i joker. Årets hidtil største danske lottogevinst.

Læs også: Årets største lottogevinst udløst

Der skulle gå over en uge, før han fandt ud af sit held, men da han først var blevet bekendt med sin nye status som mangemillionær, blev der handlet hurtigt.

- Jeg sagde op på jobbet næste morgen klokken 10. Det var ikke nogen svær beslutning, faktisk er det noget, jeg længe har drømt om. Nu var muligheden der bare, fortæller vinderen - som ønsker at være anonym - til Danske Spil.

Opgav forkert nummer

Han vandt via et plus-abonnement, hvor man automatisk spiller med hver uge. Lidt knas i kommunikationen gjorde bare, at han først blev klar over sit held i sidste uge.

- Jeg havde fået opgivet det forkerte telefonnummer, da jeg tegnede abonnementet. Så medarbejderen fra Danske Spil havde ringet forgæves nogle gange. Til sidst fik jeg en mail, hvori der stod, at jeg skulle kontakte ham angående mit abonnement.

- Jeg var på forretningsrejse med nogle kolleger. Vi stod ved en pølsebar og skulle have noget frokost, da jeg så mailen. Og jeg kan huske, at jeg sagde til dem, at det da var tarveligt at sende sådan en mail. Man tror jo, man har vundet ... Jeg regnede med, at den var gal med kontooplysningerne eller sådan noget, griner han.

Hold ind til siden

Efter frokost ringede han så til Danske Spils kundecenter, da han sad i bilen.

- Han bad mig holde ind til siden. Og så fortalte han, at jeg havde vundet '15 millioner kroner og en sjat'. Jeg spurgte, hvor meget den sjat var på, og han sagde 128.000 kroner. Og jeg tænkte, at det var meget!

- Jeg kunne slet ikke forholde mig til de 15 millioner kroner.

Sønnerne får besked i weekenden

Foreløbigt har vinderen fejret gevinsten med sine nu tidligere kollegaer. Hans drenge får beskeden om farmands held i denne weekend.

- Jeg har købt et par iPads til dem. Sådan en har de gerne villet have længe. Og så glæder jeg mig bare til at se dem i ansigtet, når jeg fortæller dem, at jeg har sagt op, har planer om at bytte lejligheden ud med et lille hus og planlægger, at vi skal ud at rejse. De bliver ellevilde, fortæller han.

Millionerne skal ikke bruges til bare at forsøde livet med udsigt fra sofaen.

Tilbage på skolebænken

Årets hidtil største lottomillionær vil være studerende igen og planlægger heller ikke et tidligt otium.

- Jeg har i nogle år været i gang med en merkonom-uddannelse. Der mangler jeg bare det sidste fag, så det skal jeg gøre færdigt. Og så har jeg tilmeldt mig nogle engelsk-kurser. Jeg glæder mig til at læse igen og møde nogle andre kursister, siger joker-millionæren.

- Når jeg har læst færdig, har jeg planer om at starte noget op for mig selv. Men jeg siger ikke hvad ...

Læs også: Sådan er livet efter lottomillioner

Lottovinder

Lottovinder

Skrabevinder

Lottovinder

Lottovinder