Historisk: Tiger er ikke Masters-favorit

For første gang siden 1999 har bookmakerne en anden favorit end golffænomenet til årets første major

Tiger Woods er i en uhørt position før US Masters. I hælene på andre spillere. (Foto: AP)
Tiger Woods er i en uhørt position før US Masters. I hælene på andre spillere. (Foto: AP)

Tiger Woods fortsætter sit fald fra golfsportens tinder i denne uge.

På den seneste verdensrangliste ligger det amerikanske golffænomen kun nummer syv og er samtidig historisk underdog før sæsonens første major-turnering. Bookmakerne har i stedet den formstærke Phil Mickelson som favorit til at vinde US Masters.

Det efterlader Woods som førsteudfordrer - en position han ikke har været i siden 1999.

Netop Masters og Augusta National i Georgia vækker ellers gode minder for den tidligere verdensetter. I 1997 var det hans første major-triumf, og Tiger Woods har fire gange kunnet iføre sig den grønne jakke om søndagen, der er symbolet på sejr.

Når Woods giver ca. odds 11-12 som vinder mod odds 7,50 på Phil Mickelson, hænger det sammen med, at rekordindehaveren af ægteskabsbrud er inde i sit livs formkrise.

35-årige Woods har ikke vundet på PGA Touren siden BMW Championship i september 2009, og han har ikke vundet en titel siden Australien Masters i slutningen af 2009. Seneste major-triumf var USPGA i 2008, og hans fjerde og seneste Masters-sejr kom i 2005.

Firer i fjor

Sidste år gjorde Tiger comeback efter sine ægteskabelige problemer ved netop US Masters med en fjerdeplads, hvilket skulle vise sig at være årets bedste resultat.

Mod slutningen af sæsonen oplevede han også, at Mickelson var svag favorit foran ham til USPGA, hvilket var første gang i dette årtusinde, at han ikke var favorit før en major.

I denne sæson har han spillet fire turneringer med kun en enkelt top 10-placering til følge.

Eneste danske deltager på Augusta i år er Anders Hansen i kraft sin placering inden for de 50 bedste i verden.

1 af 3 Allerede søndag dukkede Tiger Woods op i Georgia, hvor han gik en runde sammen med Jeff Overton og Rory Sabbatini. (Foto: AP)
2 af 3 Favorit til endnu en Masters-triumf er 40-årige Phil Mickelson, som i weekenden vandt PGA-turneringen Houston Open. (Foto: AP)
3 af 3 Tiger Woods er i en uhørt position før US Masters. I hælene på andre spillere. (Foto: AP)