Enlig mor vandt en milliard

Efter en uges ventetid har den anden store amerikanske lottovinder indleveret sin kupon

Foreløbigt er der kun ansigt på chefen for Idahos lotteri. Den enlige mor holder sig ind til videre uden for rampelyset. (Foto: AP)
Foreløbigt er der kun ansigt på chefen for Idahos lotteri. Den enlige mor holder sig ind til videre uden for rampelyset. (Foto: AP)

Den næststørste lottopulje i USA's historie blev udløst i sidste uge. Over 2,1 milliarder kroner var der i førstepræmiepuljen, som blev delt mellem to vindere. Jim og Carolyn McCullar fra staten Washington vandt den ene halvdel og trådte rimelig hurtigt frem for offentligheden.

Til gengæld har der været stille om den anden vinder. Man vidste kun, at vinderkuponen var købt i staten Idaho.

I forgårs - efter at have ruget på vinderkuponen en uges tid - kontaktede Holly Lahti så endelig Idaho-afdelingen af lottoselskabet bag spillet Mega Millions, skriver blandt andre ABC News.

Den 29-årige enlige mor til to arbejdede indtil i går som ekspedient i en bank, men det job har hun sagt op.

Læs også: Lotto-milliardær har 23 børnebørn

Ind til videre holder hun sig ude af rampelyset, men har dog planer om at give interview på et senere tidspunkt.

- Hun beder medierne om at respektere hendes privatliv og ikke kontakte hende, før hun er parat til at tale, sagde direktøren for Idaho Lottery Jeff Anderson på et pressemøde.

Mega Millions-puljen var på $380 millioner, så der er $190 millioner til den enlige mor.

Hvis man kan kalde det en 'hage', så er hagen ved de $190 millioner, at de bliver udbetalt i rater over 26 år. Alternativt kan hun vælge at få udbetalt et mindre beløb på en gang, hvilket varierer fra stat til stat. I Jim og Carolyn McCullars tilfælde kunne de få $90 millioner, efter der var afregnet 25 procent til staten.

Gevinsten er nemlig skattepligtig, men man skulle mene, at der alligevel er til både lidt luksus, pension og ungernes uddannelse ...