Lotto-milliardær har 23 børnebørn

Amerikanske Jim og Carolyn McCullar vinder halvdelen af rekordpræmie på over to milliarder kroner

Et amerikansk ægtepar med 23 børnebørn har vundet halvdelen af en lottopræmie 380 millioner dollar – eller cirka 2,1 milliarder kroner.

Jim og Carolyn McCullar rejste i går fra deres hjem i Ephrata, Washington, til byen Olympia for at indkassere præmiesummen.

Det var Jim McCullar, 68, der havde købt vindekuponen og derfor fik checken overrakt, men han skyndte sig at give pengene videre til konen.

– Vi har været gift i 41 år. Jeg ved godt, hvad jeg skal gøre med denne check, siger han ifølge lokale medier.

– Jeg har været heldig tre gange i mit liv, siger McCullar og tilføjer, at de to andre gange var, da han blev gift med sin kone og vandt 100.000 kroner på et skrabelod.

McCullar, der de seneste år har haft tre hjerteanfald, er pensionist efter et langt arbejdsliv hos flyvemaskineproducenten Boeing.

Ægteparret har seks børn, 23 børnebørn og fem oldebørn.

Troede det var hjertet
Jim McCullar fortæller, at han gav konen en stor forskrækkelse, da det gik op for ham, at han havde vundet. Vindertallene var 4, 8, 15, 25 og 47 – samt megaball 42.

– Jeg blev bleg og rystede. Hun troede, jeg havde fået et nyt hjerteanfald, siger han.

Den anden vindekupon er købt i en kiosk i delstaten Idaho - bare 200 kilometer fra Ephrata, hvor McCullar købte sin kupon. Idaho-vinderen har endnu ikke givet sig til kende.