Lastbilchauffør scorer milliardgevinst

Lastbilchauffør fra Georgia trådte onsdag frem og erklærede, at han er vinder af halvdelen af verdens hidtil største lottogevinst

Ed Nabors vil bruge den økonomiske frihed til at gøre mere ved hobbyen - lystfiskeri. (Foto: AP)
Ed Nabors vil bruge den økonomiske frihed til at gøre mere ved hobbyen - lystfiskeri. (Foto: AP)

- Jeg er stadig lamslået, sagde den 52-årige lastbilchauffør Ed Nabors fra byen Rocky Face 145 kilometer nord for Atlanta i den amerikanske delstat Georgia, da han onsdag trådte frem for offentligheden og erklærede, at han var indehaver af den ene af to kuponer med seks rigtige tal i lotteriet 'Mega Millions'.

Efter 15 uger uden at nogen havde fundet de seks rigtige tal var puljen tirsdag aften (lokal tid) opppe i 2,2 milliarder kroner, og lotto-feberen hærgede USA.

Nabors har som de fleste vindere valgt at få et éngangsbeløb udbetalt frem for at få samtlige 1,1 milliarder kroner udbetalt i 26 årlige rater. Det betyder at han må nøjes med 455 millioner kroner efter skat - men lidt har vel også ret.

Køber hus til datteren
Nabors blev først klar over sit usandsynlige held onsdag morgen klokken 9.00 - 10 timer efter trækningen tirsdag aften. Han tjekkede først sin kupon, da nogle af hans kolleger fortalte, at den ene af vinderkuponerne var købt i byen Dalton i Georgia - hvor Nabors tirsdag morgen indløste sin lottokupon på en benzinstation.

- Nu vil jeg bruge rigtig meget tid på at fiske, og så vil jeg købe et hus til min datter, der er træt af at bo i en husvogn, sagde Nabors til bekendte, efter at det var gået op for ham, at han er multimillionær.

Adspurgt om hvorvidt han vil blive ved med at arbejde svarede Nabors 'mindst et par dage mere', uden at han uddybede svaret nærmere.

Blev sendt hjem fra arbejde
Ed Nabors' mor, Doris, fortæller til Ledger-Enquirer, at hele familien er i chok.

- Vi kan ikke tro det. Han rystede så meget over hele kroppen, da han blev klar over det, at de sendte ham hjem fra arbejde, fordi det ville være uforsvarligt at lade ham sidde bag rattet i en lastbil i den tilstand, sagde moderen, der bor sammen med den heldige søn.

Naboen Richard Shanken beskriver Nabors som en fredelig mand, der passer sig selv, og som nyder at bruge fritiden på campingture og lystfiskeri.

Få timer efter, at det var blevet annonceret, at den ene af vinderkuponerne var blevet indløst på benzinstation-kæden 'Favorite Market' i Dalton vrimlede benzinstaionen med tv-stationer, der ville interviewe de ansatte.

Nabors fortæller, at han mindst en gang om ugen snupper en kop kaffe på benzinstationen, og at det netop var hans primære ærinde, da han tirsdag morgen indløste vinderkuponen.