500.000 kr. til østjysk tipper

For ottende gang i år blev Danske Spils garanti udløst

Tipperen havde blandt andet spottet, at Newcastle ville slå Liverpool. (Foto: AP)
Tipperen havde blandt andet spottet, at Newcastle ville slå Liverpool. (Foto: AP)

Weekendens tips 13-kuponen drillede tipperne i en sådan grad, at kun en enkelt havde de rigtige tegn. Dermed udløses Danske Spil garanti på 500.000 kroner nok en gang.

Den dygtige og heldige tipper kommer fra Thorsø mellem Silkeborg og Randers og havde spillet et matematisk system på 32 rækker - dvs. fem matematiske halvgarderinger.

Tipperen havde blandt andet sat et rent 1-tal ved Newcastle-Liverpool, hvilket ellers kom bag på de fleste andre, ligesom han havde spillet en fræk X2-markering i Everton-Wigan, hvor Liverpool-klubben ellers var stor favorit.

Garantien kommer til udbetaling, når kun én tipper har de rigtige tegn. Sidste år blev den sænket fra en million kroner til en halv millioner kroner, fordi der ikke længere var råd, efter den var blevet indfriet så mange gange. De seneste ti år har tendensen inden for omsætning på tipning været let faldende.

Selv om fire tippere har vundet 500.000 kroner siden i sommer, kommer der dog ikke til at ske noget tilsvarende i 2011.

- Tips 13-garantien er udløst otte gange i år, men der er ingen planer om at sænke den yderligere, forsikrer Søren Nielsen, markedschef for vidensspil i Danske Spil.

Faktisk kan 2011 gå hen og blive et stort år for tips 12 og 13.

Hæver tilbagebetalingen

Svenskerne har haft stor succes med at hæve tilbagebetalingsprocenten på deres tips, og Svenska Spel kører desuden med en garanti på ti millioner (svenske) kroner. Fordi Danske Spil skal betale 16 procent i skat på tips-omsætningen, så har det ikke været muligt at følge svenskerne.

Men en højere tilbagebetalingsprocent på tips kunne godt tænkes med en ny spillelov og nok så vigtigt lavere afgift på spil.

- Det kunne man godt forestille sig, at vi ville se på med et nyt marked og med nye afgiftsregler. Puljespil er jo fortsat et af de produkter, vi kommer til at stå alene med, siger Søren Nielsen.

Den gyldne system

1. Aston Villa-West Bromwich 1X (2-1)

2. Everton-Wigan X2 (0-0)

3. Fulham-Sunderland X (0-0)

4. Newcastle-Liverpool 1 (3-1)

5. Stoke-Blackpool 12 (0-1)

6. West Ham-Manchester C 2 (1-3)

7. Bristol C-Derby 1 (2-0)

8. Burnley-Leeds X2 (2-3)

9. Middlesbrough-Cardiff 1 (1-0)

10. Norwich-Portsmouth 12 (0-2)

11. Preston-Ipswich 1 (1-0)

12. Reading-Coventry X (0-0)

13. Scunthorpe-Nottingham F (2 - lodtrækning)