En fejl til 90 millioner kroner

Ekspedientens bommert viste sig at være millioner værd i lottopræmie

Pensionerede Syan and Gail Knapp med den store gevinst.
Pensionerede Syan and Gail Knapp med den store gevinst.

Da den pensionerede landmand Stan Knapp gik ind i sit lokale supermarked Mayerthorpe i den canadiske stat Alberta, var det for at købe en kupon til lottospillet 'Lotto Max'.

I stedet kom ekspedienten til at printe en kupon til spillet 'Lotto 6/49'. Stan Knapp gjorde opmærksom på fejlen, men besluttede alligevel at købe begge kuponer.

For en sikkerheds skyld.

Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, for da han vendte tilbage til butikken nogle dage senere for at tjekke sine tal opførte både lottomaskinen og butikkens ansatte sig mærkeligt.

Kuponen, som han slet ikke ville have haft, bonnede nemlig ud med en gevinst på 90 millioner kroner (16 millioner canadiske dollar).

- Han tog det ganske roligt i modsætning til resten af os, siger butikkens daglige leder Lorna Lenk til Montreal Gazette.

I maj oplevede de en lignende situation i Canada. En mand købte en kupon til Atlantic Lottery, men ombestemte sig og fik ekspediente til at annullere den. Siden viste det sig, at den annullerede kupon ville have sat canadisk lottorekord med en gevinst på 170 millioner kroner ...