Brite vinder 732 millioner i lotto

For tredje gang i inden for et år sætter Storbritannien lottorekord

Rekorden for den største lottogevinst er nok engang blevet slået i Storbritannien. (Foto: Colourbox)
Rekorden for den største lottogevinst er nok engang blevet slået i Storbritannien. (Foto: Colourbox)

Det fælleseuropæiske lottospil EuroMillions har førstepræmier på spil, som får onsdagslotto til at ligne et bankospil for fallerede finansfolk i Island.

I denne weekend bonnede førstepræmien ud med svulstige 732 millioner kroner (£84,4 mio.) og blev vundet af en britisk lottospiller.

Ifølge det nationale britiske lottoselskab har vinderen meldt sig, men har valgt at forblive anonym. På de kanter er det ellers kotyme at træde frem på et pressemøde.

Gevinsten er den største lottogevinst i Storbritannien nogensinde, og briterne har i de hele taget skrabet godt til sig den seneste tid.

I februar vandt Nigel Page og Justine Laycock 480 millioner kroner, hvilket slog den hidtige rekord på 380 millioner kroner sat sidste november af Les og Sam Scadding samt et kontorfælleskab fra Manchester.

EuroMillions er et lottosamarbejde, som blev startet af Francaise des Jeux i Frankrig, Loterías y Apuestas del Estado i Spanien og Camelot i Storbritannien. Siden er Østrig, Schweiz, Belgien, Irland, Luxembourg og Portugal blevet indlemmet i folden.

Når Danske Spil er ikke med, skyldes det ikke uvilje, har direktør H.C. Madsen fortalt Ekstra Bladet ved tidligere lejlighed. EuroMillions mener, de er store nok og ønsker på nuværende tidspunkt ikke flere lande med i samarbejdet.