Jørgen og Kirsten er Danmarks heldigste

Se listen over hvilke navne, der vinder mest i lotto

Hvis du hedder Kirsten eller Jørgen er det langt lettere at vinde i Lotto - det siger statistikken i hvert fald... (Foto: Danske Spil)
Hvis du hedder Kirsten eller Jørgen er det langt lettere at vinde i Lotto - det siger statistikken i hvert fald... (Foto: Danske Spil)

Vinder du heller aldrig noget, der batter i lotto?

Sidder du også kun tilbage med en eller flere papirlapper som symbol på bristede drømme om ny bil og sommerhus i Frankrig, mens følelsen af at spejdere, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og statskassen har sin grådige fangarme dybt nede i dine lommer kommer snigende?

Så var det måske på tide at gøre noget ved det.

Løsningen er ligetil: skift navn!

Gerne til Jørgen, Ole, Kirsten eller Birgit – alt afhængigt af køn, seksuel overbevisning og frisind i din omgangskreds.

Det er nemlig Danmarks heldigste navne, når det gælder lotto, oplyser Danske Spil.

Siden 1989 er 2400 danskere blev lottomillionærer, og Fru Fortuna har tilsyneladende en livslang affære med Jørgen, som er gået i udbrud med hele 45 milliongevinster.

Ole, Hans og Erik er også populære ved lykkens gudinde, der ikke er helt så begejstret for sit eget køn. Kirsten fører foran Birgit med 24 mod 21 milliongevinster.

De populære navne

Krakilere vil måske påpege, at der er sammenhæng mellem, hvor populært et navn i Danmark, og hvor tit det vinder den store gevinst.

I Danmark hedder 39.853 mennesker Jørgen, hvilket placerer det på en niendeplads over de mest populære fornavne. Hos kvinderne ligger Kirsten nummer to med 46.512.

Til gengæld optræder hverken Birgit eller John på top 20-listen over de mest populære fornavne, så måske er de alligevel en smule heldigere ...

Men i forvejen bør man ikke være den store matematiker, hvis man for alvor tror på sine vinderchancer, når sandsynligheden for syv rigtige er 1 til 8.347.680 og tilbagebetalingsprocenten med sine 45 minder om at gå på arbejde.

De håbefulde spiller i aften om ti millioner kroner i førstepræmie – samt en ekstratrækning om ti gange 100.000 kroner blandt alle gevinstgivende rækker.