16 lærere deler lottomillioner

Eufori på lærerværelset da en lottoklub i Frederikshavn vandt fem millioner i lørdags

Lykkens gudinde smilede i weekenden på et lærerværelse i Frederikshavn. (Foto: Søren Vesseltoft/Danske Spil)
Lykkens gudinde smilede i weekenden på et lærerværelse i Frederikshavn. (Foto: Søren Vesseltoft/Danske Spil)

Det er ikke altid gamle mennesker, som kun ønsker sig nye sutsko, der vinder i lotto.

Undtagelsen, der bekræfter reglen kom i lørdags, hvor en lottoklub på en folkeskole i Frederikshavn ramte syv rigtige i lotto til fem millioner kroner.

- Der var helt euforisk stemning på lærerværelset. Det var et lærermøde lidt ud over det sædvanlige, fortæller en af de 16 lærere til Danske Spil.

I halvandet år har lærerne spillet sammen i en lotto-klub. De samme tal hver gang og altid et fem ugers reduceret system. Med følgepræmier venter der 312.584 kroner pr. i supplement til lærerønnen pr. medlem.

- Tallene stod på den næstsidste række. Først turde jeg slet ikke tro på det - jeg gemte den bare væk i skuffen igen. Men så ringede en af de andre lærere til mig. Hun havde også set lotto-udsendelsen og havde tjekket sin kopi, fortæller den heldige frederikshavner.

Afslørede det på lærermødet manddag

- Vi blev enige om at vente med at sige noget. Vi ville så gerne fortælle de andre nyheden, mens vi var samlet. Og det skulle vi være om mandagen til lærermødet, siger hun.

- Om mandagen er der altid nogle, som spørger til spillet. 'Er det endelig vores tur til at vinde?' og sådan noget, fortæller hun.

- Der var endda en lærer, som havde hørt i radioen, at gevinsten var vundet af 16 lærere. Men selv om det var svært, sagde jeg ikke noget.

Klokken 12.30 kunne bomben endelig springe.

- Der var en, der slog flik-flak ned af gangen. Og en der hentede champagne. Der var ikke noget ønske om at vende tilbage til den oprindelige dagsorden, griner hun.

Købte bil kontant

Pengene er der vidt forskellige planer med:

- Nogle skal ud at rejse, nogle skal bare gøre hverdagen lidt nemmere. Jeg for selv ned og købte mig en ny bil kontant, fortæller hun.

De 16 lærere ønsker hverken at stå frem med skole eller navn.

Der er 22 folkeskoler i Frederikshavn, og kommunen har 62.391 indbyggere.

Held og lykke med det ...

Læs også: Skal du være dansk betmester