70-årig vandt rekordpulje

- Nu tror jeg, du laver fis med mig, lød det fra nordmanden, som lige havde vundet 28.909.595 danske kroner i onsdagslotto

Begge norske vindere af gårsdagens rekordpulje i lotto ønsker at være anonyme. De er hhv. 60 og 70 år gamle. (Foto: Søren Vesseltoft/Danske Spil)
Begge norske vindere af gårsdagens rekordpulje i lotto ønsker at være anonyme. De er hhv. 60 og 70 år gamle. (Foto: Søren Vesseltoft/Danske Spil)

To heldige nordmænd og en ditto finne løb i aftes med, hvad der kunne (og burde) have været Danmarkhistoriens største lottogevinst. I det fællesnordiske spil delte de rekordpuljen på svimlende 87 millioner kroner.

Hvis man er den type menneske, som har svært ved at glæde sig på andres vegne, og som samtidig mener, at det altid er gamle mennesker, der vinder i lotto, og at de aldrig gør noget sjovt med pengene, så er her lidt flere grunde til at være bitter.

Den ene norske vinder er nemlig en 70-årig mand fra Troms.

- Nu tror jeg, du laver fis med mig. Hva var navnet ditt igjen? sang den 70-årige (for det gør nordmænd jo) i telefonen, da han blev kontaktet af Norsk Tipping.

Da det endelig var gået op for ham, at der var 28.909.595 danske kroner på ind på kontoen, blev tonen anderledes.

- Du, jeg føler mig helt bortreist. Jeg svæver slet og ret, udbrød han.

Vinderkuponen var en række faste tal, som han har spillet i mange år, så det var da altid noget, at han huskede det i denne uge. Den 70-årige mand ønsker at forblive anonym og vil kun fortælle sin kone om gevinsten. Pengene ved han endnu ikke, hvad skal bruges til.

Familien skal have glæde af gevinsten

En anden nordmand kan også glæde sig over at få fingre i Norges næststørste lottogevinst nogensinde. Han er 60 år, fra Lindås i Hordaland (nord for Bergen) og ønsker ligeledes at være anonym.

- Det er jo helt fantastisk. Det er utrolig mange penge, sagde den glade vinder til Norsk Tipping og understreger dermed endnu en gang, hvor svære nordmænd er at snyde.

Pengene sad umiddelbart lidt løsere hos ham.

- Det vigtigste er, at hele familien kommer til at nyde godt af gevinsten. Men der skal ikke herske tvivl om, at en ny bil står højt på ønskelisten og måske på sigt et sommerhus, siger han.

Næste gang var der er mulighed for at vinde et tilsvarende beløb i Danmark er på lørdag, hvor der er 31 millioner kroner i jokerpuljen.

Læs også: Giv spil-eksperten bank

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind