Så vigtig er Gerrard

Liverpool lider, når generalen er ude

Der er stor forskel på Liverpool med Steven Gerrard og uden Steven Gerrard. (Foto: AP)
Der er stor forskel på Liverpool med Steven Gerrard og uden Steven Gerrard. (Foto: AP)

Der er god grund til at LIverpool-tilhængerne smiler lidt mere i øjeblikket. Ikonet Steven Gerrard har meldt sig klar til kampen mod Manchester City, og det kan gøre hele forskellen mellem succes og fiasko.

Derfor er Gerrards deltagelse også væsentlig, hvis du som gambler vil spille på Liverpool.

Det er således ikke kun salget af Xabi Alonso, der i den grad har kunnet mærkes i Liverpool i denne sæson. Skaderne til midtbanegeneralen Steven Gerrard har i den grad gjort ondt.

I denne sæson står Liverpool med 1-1-3 i de fem kampe, hvor man har måttet klare sig uden Gerrard.

Overordnet set har Liverpool altså hentet 0,8 point per kamp (alle turneringer) UDEN Gerrard. Tilsvarende har pointhøsten været 1,83 MED Gerrard.

I sidste sæson havde man et pointgennemsnit på 1,8 uden Gerrard, men 2,23 med Gerrard. Forskellen var der altså også i sidste sæson, men dog mindre markant. Til gengæld havde Liverpool den gang også gavn af Xabi Alonso. Salget af den spanske midtbanespiller har klart øget Gerrards betydning.

Nu er dette langt fra en isoleret forklaring på, hvad der lige nu er problemet for The Reds, men det unægtelig en meget interessant detalje for de, der vil sætte penge på højkant på Liverpools kampe. Da der er tale om en storklub, så vil bookmakerne som ofte medregne ’kendis-faktoren’ i deres odds. Altså tage højde for, at der sættes ganske store summer på Liverpool alene fordi det er Liverpool. Ud fra en almindelig risikoberegning, så holder det odds på Liverpool nede. Modsat kan der hentes pæne odds på pointtab. Og dem er der altså nogle af, når Gerrard er på sidelinien.

Nu er Steven Gerrard klar til lørdagens kamp. I hvert fald lige nu, men som sæsonen har forløbet for Gerrards bentøj, så bør man dog holde øje med landsholdsspillerens status helt frem til kampen, for et afbud kan vende op og ned på chancevurderingen.

Der gives naturligvis ingen garantier, og Liverpool har da også demonstreret, at man rent faktisk kan levere en topkamp uden Steven Gerrard. I denne sæson er Manchester United blevet besejret med 2-1 og i sidste sæson blev Manchester United ligeledes slået på Anfield, selvom Gerrard først kom på banen midt i anden halvleg.

Det ændrer dog ikke på, at man gør klogt i at holde øje med Gerrards navn, når Liverpool offentliggør sin trup. Også efter lørdagens kamp mod Manchester City.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere