City har det svært mod Liverpool

Bookmakerne har Manchester City som favoritter i søndagens fodboldbrag på Etihad Stadium, men historikken er med Liverpool

Martin Skrtel jubler efter at have bragt Liverpool foran 1-0 mod Manchester City på Anfield i august. Det blev også til Liverpool-føring på 2-1, men endte 2-2. (Foto: AP/Clint Hughes)
Martin Skrtel jubler efter at have bragt Liverpool foran 1-0 mod Manchester City på Anfield i august. Det blev også til Liverpool-føring på 2-1, men endte 2-2. (Foto: AP/Clint Hughes)

Penge er ikke alt, men det kan gøre en ikke beskeden forskel i fodbold, og derfor har Manchester City nu etableret sig som en af de tunge drenge i Premier League.

Dermed har det også rykket ved magtfordelingen, og det er nu Manchester City, der render med favoritværdigheden mod stort set alle andre i rækken.

Det er også tilfældet søndag eftermiddag, når Liverpool gæster Etihad Stadium i Manchester. Odds på hjemmesejr ligger mellem 1,80 og 1,85.

- Formen er for opadgående, og med Balotellis exit, så kan der meget vel komme mere ro på de indre linier. Det kan give et Manchester City-hold, der løfter sig yderligere og så får også Liverpool det svært, lyder det fra Unibets danske pressechef, Per Marxen.

Godt tag på City
Troen på Manchester City er så stor hos Unibet, at man er blandt de bookmakere, der har mest tro på hjemmeholdet. Det selvom bookmakeren har et stort antal kunder i de skandinaviske lande, hvor der er mange, der holder med Liverpool og spiller på dem.

- Ja, man kan sige, at vi løber en risiko lige præcist der. Det kan godt gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis Liverpool overrasker, siger Per Marxen.

Indsatser på Liverpool skal der nok komme, for netop de rødblusede fra Beatles-byen har i den grad evnet at drille City gennem de seneste mange sæsoner.

Kun to af de seneste 17 indbyrdes opgør er vundet af Manchester City, og selvom de begge ligger inden for de seneste par år, så har Liverpool fået noget ud af de seneste tre indbyrdes opgør. Blandt andet en 1-0 sejr på Eithad Stadium i ligapokalturneringen for et år siden.

Svære føringer
Da de to hold mødtes på Anfield i ligaen tidligere på sæsonen sluttede det 2-2 i en kamp, hvor Liverpool var foran to gange undervejs.

Netop det med at holde en føring har været et Liverpools problemer i denne sæson. Seks gange i denne sæson har Liverpool sat en føring over styr og kun i en af kampene evnede man alligevel at vinde.

I tirsdags gik det galt mod Arsenal, hvor 2-0 blev forvandlet til 2-2.

I det lys er det næppe helt overraskende, at Manchester City er endnu større favorit til at score kampens sidste mål end de er til at vinde kampen. At Manchester City i denne sæson har scoret næsten dobbelt så mange mål i anden halvleg i forhold til første halvleg er med til at presse odds ned omkring 1,60 på City til at score sidst.

Offensive kanoner
Hvem der så kommer til at score målene er slet ikke entydigt. Bookmakerne har et sjældent stort antal potentielle målscorere stående næsten helt lige.

City-trioen Sergio Agüero, Edin Dzeko og Carlos Tevez står som målscoringsfavoritter sammen med Liverpools Luis Suarez. Alle fire ligger oddsmæssigt næsten helt lige.

Agüero tippes som mest oplagte målscorer, selvom han i denne sæson kun er noteret for otte mål, mens Dzeko er oppe på ti og Suarez er helt oppe 17 mål.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere