Vandt 38,6 mio.: Det er helt vanvittigt

Vinderen af lørdagens rekordpulje i lotto taler ud om sin helt utrolige weekend

Vinderkuponen blev købt i denne Føtex på Østerbro i København. (Foto: Jan Sommer)
Vinderkuponen blev købt i denne Føtex på Østerbro i København. (Foto: Jan Sommer)

Der blev grint og grædt i et københavnsk hjem, da en familiefar strøg med lørdagens Lotto-rekordpulje på 38,6 millioner kroner.

'Der er altså tre dage til 1. april, makker', var blandt reaktionerne fra en af vennerne til den nykårede mangemillionær.

- Han troede simpelthen ikke på det. Og da jeg så endelig fik overbevist ham om, at den var god nok, så kunne han slet ikke stoppe med at grine igen, lyder det fra den glade vinder, der ikke kunne holde milliongevinsten hemmelig for sine nærmeste, men ellers ønsker at være anonym.

- Det er jo vanvittig mange penge. Så mange, at jeg slet ikke har forstået det endnu. Jeg tror, det kommer til at tage noget tid, inden det rigtig bundfælder sig. I virkeligheden har denne her gevinst jo sørget for en fundamental, god økonomi for familiens generationer fremover. Det er jo helt skørt, siger han i en pressemeddelelse fra Danske Spil.

Den heldige Lotto-vinder, der er i 40'erne, akademiker og bosiddende i København, vil dele pengene med sin kone og datter. Her udover skal de næste uge formentligt bruges til at få pengene investeret fornuftigt.

- Jeg mangler i virkeligheden ikke noget. Vi har det jo godt, men hold op, hvor er jeg alligevel glad.

- Det er svært sådan lige på stående fod at sige, hvad der nu skal ske. Det er jo så vanvittig mange penge. Vi skal lige sunde os og overveje nøje, hvad der nu skal ske. Men mon ikke nogle af dem skal bruges på en rejse, og så skal vi også have en større lejlighed, end den vi har nu.

Fejret med æblekage
Allerede lørdag aften vidste han, at han sad med en guldkupon.

- Jeg tjekkede tekst-tv lørdag aften. Sad egentlig bare og stirrede ind i det. Og så så jeg lige pludselig nyheden om, at der var vundet på en Lotto-kvittering købt i min Føtex. Jeg ved godt, det lyder mærkeligt, men i det øjeblik, der vidste jeg faktisk, at det var mig.

- Først tjekkede jeg den, som min kæreste havde købt, men der var ikke noget på. Derefter min egen. Og så råbte jeg det til min kæreste, fortsætter han.

Søndagen blev brugt til at fordøje den nye status, snakke med venner og familie samt lave æblekage.

- Min datter er ikke gammel nok til at forstå så mange penge endnu. Og det var egentlig meget dejligt bare at være sammen med hende og smuldre noget æblekage.

En af mange positive oplevelser i kølvandet på milliongevinsten.

- Folk er virkelig blevet oprigtig glade på vores vegne. Vi har slet ikke mærket noget til misundelse eller noget i den stil. De er endda så søde at fortælle os, at vi har fortjent det. Men vi har godt nok fået nogle spøjse reaktioner, når vi har sagt det. Vi havde lidt familie og venner på besøg i aftes til et glas rødvin, og der var reaktionen, at de skiftevis kluklo eller stirrede tomt ind i væggen.

- Min kærestes far begyndte endda at græde, da vi fortalte det.