Lottomillionær takket være overvågningskamera

Bladimir Agnite anede ikke, at han havde vundet 52 millioner dollar, før lottoselskabet offentliggjorde et foto ham af

Overvågningsbilledet, der viste sig at være 52 millioner dollar værd for Bladimir Agnite. (Foto: California Lottery)
Overvågningsbilledet, der viste sig at være 52 millioner dollar værd for Bladimir Agnite. (Foto: California Lottery)

Et billede siger mere end tusind ord, men for en lottospiller i Californien var det 52 millioner dollar værd.

Bladimir Agnite anede således ikke, at han havde vundet den store gevinst i lottospillet Mega Millions, før California Lottery offentliggjorde et billede af ham.

Gevisten gik tilbage til juli, og kuponen var tjekket for gevinst, men aldrig fulgt op af en efterfølgende henvendelse til spilleselskabet, der undrede så meget, at man valgte at kigge overvågningsbilleder igennem fra den butik, hvor man vidste kuponen var købt. Med kendskab til købstidspunktet kunne man offentliggøre et lettere grumset billede af den formodede vinder.

Læs også:

Se også: To danskere blev onsdags-millionærer

Få timer senere meldte Bladimir Agnite sig, da han forinden var blevet kontaktet af sin svoger, der netop havde set overvågningsbilledet på tv.

- Jeg anede det ikke. Jeg havde scannet kuponen for gevinst, men automaten meldte bare, at jeg skulle kontakte en ekspedient. Den sagde ikke noget om, at jeg havde vundet, så vi anede det ikke, forklarede Bladimir Agnite, ifølge San Jose Mercury News, på et pressemøde hos California Lottery i Sacramento.

Den nyslåede lottomillionær, der er arbejdsløs, og hans kone, Marita, måtte på pressemødet også fortælle, hvordan de havde oplevet den pludselig omvæltning i deres liv.

Læs også:

Se også: Bonderøv vandt to milliarder

- Jeg græd. Han krammede mig, og vi bare græd og græd, forklarede Marita om det øjeblik, hvor de fandt ud af, at de havde vundet. Under pressemødet havde hun stadig svært ved at skjule glædestårerne.

Pengene falder da også på et ualmindeligt tørt sted. Da Bladimr Agnite mistede sit arbejde måtte parret og deres børn i en periode bo hos venner og familie. Eneste indtægt var den som Marita kunne hente hjem via sit arbejde som sundhedshjælpe. De havde netop fundet sig en lille lejlighed, da de fandt ud af, at de havde vundet.

Nu vil de købe et hus, og sikre at børnene kan komme på universitet.

Marita har ikke tænkt sig at sige sit job op.

- Man siger da ikke bare sit job op. Man ved aldrig, hvad der kan ske ...

Brug af overvågningsbilleder er en balancegang
Det kunne også ske i Danmark. Faktisk er det sket, at en vinderkupon er blevet præmiesøgt, og man så alligevel ikke har hørt fra vinderen efterfølgende.

Det skete så sent som i marts 2011 i SuperBest i Viby Sjælland. En kupon blev præmiesøgt og afslørede, at der var mindst 9999 kroner. Kuponens ejer fik et præmiebevis, og skulle efterfølgende kontakte Danske Spil. Det skete aldrig. 12 måneder senere var pengene tabt, og blev del af Danske Spils tipsmidler.

Tilbage i 2003 i Esbjerg blev en kunde så træt af at stå i kø, at han smed kuponen på skranken og bad personalet tjekke den, når de fik tid. Den viste sig at være 9,3 millioner kroner værd, men kunden vendte aldrig tilbage.

Danske Spil efterlyste vedkommende, og omkring 100 meldte sig uden at en eneste af dem endeligt kunne bekræftes som den rigtige.

- Dengang spurgte vi faktisk efter billeder fra overvågningskameraer, men der var ingen, erindrer informationschef hos Danske Spil, Thomas Rørsig.

Læs også:

Se også: To lotto-millionærer går glip af gevinsten

Han vil ikke afvise, at man vil gøre brug af overvågningsbilleder, hvis muligheden er der.

- Det er en balancegang, for vindere har krav på anonymitet, men på den anden side, så ville det jo være ærgerligt, hvis en vinder gik glip af en stor gevinst.

- Så det er en meget spændende problemstilling, hvor jeg i hvert fald ikke på forhånd vil afvise, at vi i yderste konsekvens vil benytte os af overvågningsbilleder. Hvis de altså overhovedet eksisterer, for der er jo ikke kameraer sat op alle steder.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen