Bonderøv vandt to milliarder

Jeg kommer stadig til at spise på McDonalds, erklærer Donald Lawson efter gigantisk lottogevinst

Donald Lawson (t.v.) med den symbolske check, som han fik overrakt på et pressemøde hos Michigan Lottory. (Foto: AP/Al Goldis)
Donald Lawson (t.v.) med den symbolske check, som han fik overrakt på et pressemøde hos Michigan Lottory. (Foto: AP/Al Goldis)

En stor lottogevinst skulle nok kunne vende tilværelsen på hovedet for de fleste, men det kommer ikke til at ske for Donald Lawson.

I hvert fald ikke hvis det står til ham selv.

Han har ellers alle muligheder for at kaste sig ud i en sand luksustilværelse efter at han for et par uger siden vandt jackpotpuljen på 337 millioner dollar i Powerball. Det svarer til cirka to milliarder kroner.

Han ender dog med det halve, da han dels har valgt at få hele gevinsten udbetalt på én gang og dels skal betale skat af pengene.

Læs også:

Jyde løb med lotto-millionerne

Et beløb svarende til en millard kroner skulle dog kunne gøre kontoudtogene fra banken væsentligt sjovere.

- Mit liv kommer nok til at forbedre sig markant, erklærede han på fredagens pressemøde hos Michigan Lottery, hvor han fik overrakt den gigantiske check og stod ansigt til ansigt med den amerikanske presse.

- Ja, jeg er millionær nu, men kommer altså stadig til at gå på McDonalds. Jeg er ikke til filet mignon og hummer. Det simple liv, det er det, som jeg ønsker at leve, tilføjede den 44-årige amerikaner, der nu har råd til 37 millioner Big Macs.

Hvis han altså bruger alle pengene selv, hvilket han ikke umiddelbart har tænkt sig. I hvert fald bad han alle i sin nærmeste familie om at sige deres job op.

Selv viste han vejen ved at ringe til sin arbejdsgiver, så snart han havde fået bekræftet gevinsten. Slut med natarbejde ved jernbanen.

Læs også:

Se det er en jackpot: 2.043.399.500 kroner

Han betegner sig selv som en bonderøv og eneboer, der nok har brugt lidt for mange penge på lottokuponer. Det var dog netop spillelysten, der gjorde hele forskellen, da han købte sit vinderspil.

Det var således mens han stod i en lang kø på en benzinstation, at han i stedet for at vende op, valgte at blive hængende, fordi han følte sig ansporet til at spille nogle helt bestemte vindertal.

Da det stod klart, at han sad inde med vinderkuponen vidste han ikke, hvad han skulle gøre af sig selv. Og af kuponen.

- Jeg læste tallene flere gange, og tabte næste pusten, forklarer Lawson, der valgte at gemme kuponen inde i en bibel. Biblen blev herefter gemt under sofaen, senere gemt væk oven på køleskabet og til sidst lagt i en bankboks.

Læs også:

Dumt! Lang næse til lottovindere

Samme forsigtighed satser han på, at benytte omkring sin nyvundne formue. Staten har jo allerede taget en ordentlig luns, som han konstaterede på pressemødet.

- Jeg er faktisk halvtosset på 'Uncle Sam', lød det med et glimt i øjet.