Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bookmakerne jubler over EM

Slutrunden bød på omsætningrekorder og overskud

Juan Matta med beviset på, at Spanien har vundet EM-titlen. Det var en triumf for favoritterne og dermed isoleret set en dårlig forretning for bookmakerne. Generelt er tilfredsheden dog stor hos spilleselskaberne. (Foto: AP/Andres Kudacki)
Juan Matta med beviset på, at Spanien har vundet EM-titlen. Det var en triumf for favoritterne og dermed isoleret set en dårlig forretning for bookmakerne. Generelt er tilfredsheden dog stor hos spilleselskaberne. (Foto: AP/Andres Kudacki)

Det blev overordnet set ikke spillerne, men spilleselskaberne, der kom bedst ud af EM-slutrunden. I hvert fald er der store smil rundt omkring hos de fleste bookmakere, som har gjort status på årets helt store fodboldbegivenhed.

- Vi er godt tilfredse, for nu at sige det på jysk, siger Unibets danske pressechef, Per Marxen.

Godt nok måtte selskabet til lommerne på den spanske EM-triumf, men det kunne ikke slå skår i glæden over det samlede facit.

- Vi har sat rekorder nærmest på daglig basis. Både hvad angår omsætning og nye kunder, så på den konto er forventningerne mere end indfriet. At der så samtidig var nogle overraskelser undervejs sikrede os også rent økonomisk.

Læs også:

Se også: Topscorere kostede Danske Spil millioner

Også hos Danske Spil er smilene store oven på slutrunden. Der var her budgetteret med en omsætning på 275 millioner kroner, men man landede på 346 millioner kroner.

- Vi havde et ambitiøst mål, og når vi leverer endnu bedre end det, så kan vi kun være rigtigt glade, forklarer direktør Jens Aaløse.

Hos Betsafe og Nordicbet er der også glæde, selvom mundvigene er knapt så himmelfavnende.

- At netop dette EM skulle blive favoritternes EM, havde mange af vore kunder luret. Dertil kommer at turneringens største overraskelse var den danske sejr over Holland, som en del af vore danske kunder ligeledes havde luret. Så det overordnede resultat for os under EM var ikke prangende, omvendt havde vi masser af glade og tilfredse kunder, lyder det fra Betsafes danske Country Manager, Tony Brandenborg.

Kollegaen hos Nordicbet, Rune Brandt, er næsten på omgangshøjde.

- Vores oddssættere har haft et nervepirrende EM. Vi begyndte med at tjene godt på Danmarks overraskende sejr over Holland, herefter var der mange favoritsejre, som vi oftest taber på, mens semifinalerne gav et rigtigt godt plus. Især Italiens overraskende sejr over Tyskland fejrede vi. Alt i alt har vi haft et pænt EM, uden at det var prangende på niveau med VM i 2010, der bød på mange flere overraskelser, siger Rune Brandt.

Dansk mirakel stikker ud
Netop kampen mellem Holland og Danmark falder i øjnene hos de fleste bookmakere. Dog ikke af helt samme årsager.

Hos Unibet blev det således den kamp, der sikrede selskabet den største gevinst, for der var stor opbakning til hollænderne både før og under kampen.

- Holland er et stort marked for os, og de er også patrioter. Det kunne ses på indsatserne.

Hos Danske Spil var det den stik modsatte retning, da man her ikke kunne lukrere på indsatser fra hollændere. Her landede man på en tilbagebetalingsprocent på 146 og dermed, isoleret set, et solidt underskud. Blandt andet fordi det også var den fjerdestørste kamp rent omsætningsmæssigt.

Finalen var størst
Størst omsætning havde Danske Spil på finalen, hvilket også var tilfældet hos Unibet. En kamp, der gik favorittens vej og dermed endte med at koste penge.

- Der var flere spillere, der undervejs i kampen lurede at det kunne blive en storsejr. Ikke mindst i minutterne efter at Thiago Motta var udgået med en skade, forklarer Unibets Per Marxen og konstaterer, at netop livespil rykkede under slutrunden.

- Der er ingen tvivl om, at livespil og spil via mobiltelefon og tablets er på vej frem, og det har virkelig taget fart her under EM.

Det samme er meldingen hos Danske Spil.

- Live-spil er blevet stort og det samme er spil via mobilen og det har en stor andel i den øgede omsætning, som vi har haft, konstaterer Jens Aaløse.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen