Millioner til Brøndby ... måske

Danske Spil er nu officiel spillepartner i Superligaklubben, men aftalen er ingen garanti for flere millioner i klubkassen

Brøndby-tilhængerne kommer frem over til at kunne spille hos Danske Spil via Brøndbys hjemmeside, hvor en lille del af omsætningen kommer i klubkassen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Brøndby-tilhængerne kommer frem over til at kunne spille hos Danske Spil via Brøndbys hjemmeside, hvor en lille del af omsætningen kommer i klubkassen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

På et tidspunkt, hvor klubkassen fattes penge, så var der nok mere end en Brøndby-tilhænger, der tidligere i dag kunne glæde sig over beskeden om, at klubben har indgået en millionaftale med Danske Spil.

Det tidligere spillemonopol blev samtidig præsenteret som klubbens officielle spillepartner.

Aftalen kaster dog ikke ekstra millioner i klubkassen. I hvert fald ikke i første omgang, og måske derfor valgte Brøndby da også senere på eftermiddagen at ændre lidt i formuleringen af nyheden på hjemmesiden, så ordet 'millionaftale' blev til det mere beskedne 'aftale'.

Danske Spil har således ikke haft det store checkhæfte fremme. Spilleselskabet har allerede gennem en årrække betalt for eksponering hos Brøndby, og den del ændres der ikke markant på.

- Det er primært en videreførelse af en eksisterende aftale med nogle nye elementer. Det væsentligste er affiliate-delen, hvor der potentielt ligger en indtægt for klubben, forklarer marketingschef for Oddset, Søren Nielsen.

Potentielle millioner
Hvordan økonomien i aftalen præcist ser ud, er der ingen af parterne, der vil udtale sig om. I Brøndby vil man slet ikke udtale sig yderligere i forhold til det, der står oplyst på hjemmesiden.

Her siger direktør Tommy Sommer Håkansson blandt andet:

- Danske Spil er efter liberaliseringen af spillemarkedet fortsat klart den største spiludbyder på dansk grund, og vi ser frem til et godt samarbejde, der har stort potentiale for begge parter.

Og netop potentialet er således meget vel det, der dækkede over den oprindelige udmelding om en 'millionaftale'.

Indtægten på den konto er styret af, hvor stor en omsætning Brøndby er i stand til at skabe på Danske Spils produkter. Således er der heller ikke tale om nogle hurtige, ekstra millioner til den slunke klubkasse. Til gengæld får Brøndby en bid af kagen, når der spilles på Danske Spils produkter via klubben.

Dermed er ingen garanti for, at det rent faktisk ender med at indbringe millioner til klubkassen.

Hovedsponsor søges
Aftalen med Danske Spil kommer på et tidspunkt, hvor klubkassen i Brøndby skriger på penge. Der er ikke sat navn på en ny hovedsponsor, og tilsyneladende har klubben haft vanskeligt ved at sælge sig selv helt så dyrt til sponsorerne som tidligere.

Ifølge Ekstra Bladets kilder i spillebranchen har klubben længe jagtet en spillepartner, der ville være parat til at lægge penge i klubkassen. Selv om der hen over foråret blev slækket på prisen, så bed ingen på krogen.

Nu blev det så Danske Spil, der trådte ind som officiel spillepartner, men i en aftale, der næppe står mål med de økonomiske ambitioner, som man drømte om med liberaliseringen af spillemarkedet ved årsskiftet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen