Annonce:
Annonce:

Babushkaer taber pusten

Sivsko og hjemmebag gør det ikke alene. Troen på sejr til de russiske bedstemødre ved Det Europæiske Melodi Grand Prix er vigende

'Buranovskiye Babushki' på scenen i Baku. Et af de mest alternative indslag, der nok skal få smilene frem, men ikke nødvendigvis de nødvendige stemmer til at vinde. (Foto: Sergey Ponomarev/AP)
'Buranovskiye Babushki' på scenen i Baku. Et af de mest alternative indslag, der nok skal få smilene frem, men ikke nødvendigvis de nødvendige stemmer til at vinde. (Foto: Sergey Ponomarev/AP)
Annonce:

Der blev trukket på smilebåndet rundt omkring i Europa, da en gruppe russiske bedstemødre gik på scenen i Baku og præsenterede sivsko, hjemmebag og dansetoner for millioner af tv-seere.

Der smiles stadig, men det bliver ikke fulgt op med større tiltro til de russiske sejrschancer. Babushkaerne var således udpeget som seriøs udfordrer til de svenske storfavoritter, men den tro er vigende.

Siden tirsdagens semifinale er odds på russerne steget hos bookmakerne, hvor blandt andet Unibet justerede det russiske odds fra 2,75 til nu 5,00 og på spillebørsen Betfair, hvor det er spillerne selv, der udbyder spil, har odds bevæget sig fra odds omkring 5,90 til nu odds 8.

Samtidig er troen på svenskerne vokset.

På Betfair fra odds omkring 3,00 til nu 2,32.

Annonce:

Fagjuryen gør en forskel
Spillerne skal nok selv hjælpe til med telefonstemmer, men den del af afstemningen udgør kun 50 procent. Den anden halvdel står en fagjury i hvert land for. Det er ikke til russernes fordel.

- Jeg nægter at tro på Rusland i top-tre, indtil det modsatte er bevist, og det er pga. af fagjuryerne. Seerne skal nok stemme Rusland højt. Folk sidder hjemme i sofaen og trækker på smilebåndet, men fagjuryerne som består af professionelle musikere, dj's osv. bedømmer dem anderledes, siger Ole Tøpholm, der er en af Danmarks førende Melodi Grand Prix-ekspert og kommentator for DR på lørdagens finaleshow.

Læs også:

Solunas brogede flok

Han håber i det hele taget på, at russerne kommer til kort. For hele showets skyld.

- Det har ikke noget med aldersdiskrimination at gøre, gamle mennesker må gerne stille op, men det er lidt ligesom, da Lordi fra Finland vandt. Det skader Melodi Grand Prixet, når professionelle musikere kigger på vinderen og siger det freakshow gider vi ikke være en del af.

Annonce:

Danmark i top tre?
Anderledes positivt ser han favoritten Sverige, som han spår en topplacering.

- Jeg tror på Sverige og Italien i top-tre, og så er den sidste plads åben, siger Ole Tøpholm.

Måske til Danmark.

- Med klaphatten på så kan Danmark ende i top-tre. Jeg vil i hvert fald blive slemt skuffet, hvis den ikke ender med en et-cifret placering.

Odds hos bookmakerne tilsiger Danmark en plads i top ti. For nogle uger siden var Danmark et brandvarmt navn og bejler til top fem, men odds steg frem mod semifinalerne. Kort efter tirsdagens første semifinale faldt odds dog igen på Betfair, hvilket kunne indikere, at spillerne kunne lide Solunas optræden. Det lover for så vidt ganske godt for finalen, hvis hun formår at levere varen endnu engang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: