Arbejdsløs formøblede 113 lottomillioner

Nu arbejder engelske Michael Carroll som maler til 83 kroner i timen

Fremtiden tegnede lys for den arbejdsløse Michael Carroll, da han i 2002 vandt 113 millioner kroner. Nu er det hele klattet væk. (Foto: AP)
Fremtiden tegnede lys for den arbejdsløse Michael Carroll, da han i 2002 vandt 113 millioner kroner. Nu er det hele klattet væk. (Foto: AP)

En lottogevinst på 113 millioner kroner lyder som en drøm for de fleste, hvis man da ellers kan finde ud af at administrere så mange penge.

Det kunne engelske Michael Carroll ikke ...

Som 19-årig vandt han i 2002 den helt store jackpot på 113 millioner kroner (efter daværende kurs). Ni år og et par fængselsophold senere er størstedelen af pengene væk, skriver The Mirror, som i weekenden bragte en historie med den tidligere millionær.

Han arbejder nu som maler og istandsætter til 83 kroner i timen og er blevet noget rundere at se på.

Se aktuelt billede her.

Gennem det seneste årti udlevede Michael Carroll sin egen version af fodboldlegendens George Bests berømte udtalelse 'jeg brugte mine penge på sprut, damer og hurtige biler - resten ødslede jeg bare væk'.

I Michael Carrolls tilfælde blev pengene bare spildt på gambling, prostituerede og kokain.

Fortryder stofferne

På et tidspunkt skulle han have haft et dagligt kokainforbrug på 30.000 kroner samtidigt, at han hyggede sig med fire prosituerede af gangen. Michael Carroll var allerede en småkriminel, arbejdsløs mand, da han vandt, og har siden været inde at spjælde den to gange - for besiddelse af kokain og et slagsmål.

- Det, jeg fortryder mest, er den sum, jeg brugte på stoffer, og antallet af mennesker som stak lapperne frem, siger han.

Turen på røven har ændret ham, hævder han.

Tilfredsstillende at arbejde

- Jeg var ung og havde aldrig set så mange penge. Der var tider, hvor jeg bare holdt €100.000 i kontanter. Det var helt vildt. Men nu er jeg en arbejdende mand, og jeg føler mig meget mere ansvarlig end tidligere, siger den nu 28-årige Carroll.

- Jeg kan ærligt sige, at det er tilfredsstillende at tjene 83 kroner i timen ved at istandsætte. Det er dejligt at se mine hænder blive brugt til noget godt. Nu da jeg nærmer mig 30, vil jeg prøve at lave nogle ændringer. Efter at have indset, hvor forfærdeligt et liv jeg har levet, vil jeg gøre noget andet, siger han.

Læs også: Arbejdsløs vinder 113 millioner

Efter den store gevinst købte Carroll fem huse i ind- og udland og adskillige biler. To af husene ejer han stadig, men han må formentlig snart sælge for at få sin økonomi til at hænge sammen. Et ægteskab, som medførte to børn, er også gået fløjten, og han måtte sidste år sælge sit yndlingshus med et tab på fem millioner kroner.

- Jeg har stadig et par huse, jeg kan leje med, men størstedelen af mine penge er væk, siger maleren, som for en stund var mangemillionær.