Finnerne undervurderer os næppe

Bookmakerne tvivler på endnu en dansk kvartfinaleplads

Det danske ishockeylandshold laver næppe de samme sensationelle resultater som i fjor, men bookmakerne tror dog heller ikke, at holdet kommer i fare for at rykke ned. (Foto: AP)
Det danske ishockeylandshold laver næppe de samme sensationelle resultater som i fjor, men bookmakerne tror dog heller ikke, at holdet kommer i fare for at rykke ned. (Foto: AP)

For et år siden tog det danske ishockey-landshold røven på alt og alle til A-VM i Tyskland. Stærke nationer som Finland, USA og Slovakiet blev sat på plads, og Danmark nåede en historisk kvartfinale.

Så langt regner bookmakerne dog ikke med, at Danmark kommer i år.

- Vi tror ikke på en kvartfinale som sidste år, men vi tror heller ikke på, at Danmark havner i nedrykningsspillet. Her vurderer vi Slovenien, Frankrig, Østrig, Norge og Letland til at være i større risiko, siger Per Marxen fra Unibet:

- Grundlæggende så kan vores modstandere godt huske et år tilbage, men holdet er for godt til at rykke ned. Uagtet at der mangler et par NHL-proffer.

Svenske spillere håber på Danmark

Danmark er denne gang i pulje med Tjekkiet, Finland og Letland, og nøjagtig som i fjor så venter finnerne i første kamp.

- Den afgørende forskel på i år og sidste år er, at vi har mistet overraskelsesmomentet. Sidste år tog det danske landshold allerede i første kamp både os som bookmaker og hele Finland med storm. Men de kommer ikke til at undervurdere os på samme måde i år, siger Marxen.

Sidste år kunne man hos Unibet få 1,05 på finsk sejr over Danmark. I den tilsvarende kamp i år er oddset steget til 1,20.

Finske kunder hos Unibet er meget sikre på favoritsejren. Foreløbigt er 95 procent af indskuddene sat på Finland mod tre procent på uafgjort og to procent på sejr til Danmark.

De danske spillere tror derimod på endnu en overraskelse - eller også lokker oddset på 9,75 bare. Hele 55 procent af indsatserne fra danske spillere er sat på de rødhvide.

Men ikke kun danskerne tror på endnu en sensation. Unibets svenske kunder drømmer også om, at Danmark igen kan drille finnerne. 72 procent af de svenske spillere har satset på finnerne mod 10 procent på krydset og hele 18 procent på Danmark.

Grobund for hockey-feber

Ishockey-VM i Slovakiet er også begyndt at tiltrække en del opmærksomhed fra spillerne.

- Hockey-VM er lige nu i top-tre med, hvad vores danske kunder spiller på med nogenlunde samme fordeling på vinderspil i denne uge som Champions League og Superliga, siger Per Marxen og tilføjer, at der grobund for endnu en omgang dansk hockey-feber, hvis det danske landshold kommer godt i gang.

Årets største VM-favoritter er Rusland (2,85), Canada (3,75) og Tjekkiet (5,75). VM-guld til Danmark giver odds 250 hos Unibet ... og hos Sportingbet hele 501 gange pengene.