Uniteds tyske forbandelse

Bookmakerne ser med sindsro på Manchester Uniteds dårlige statistik

To gange tidligere er Manchester United blevet slået ud af tyske hold i Champions League-semifinalen. Mod Dortmund i 1997 og Bayer Leverkusen i 2002. I aften venter Raul og co. (Foto: AP)
To gange tidligere er Manchester United blevet slået ud af tyske hold i Champions League-semifinalen. Mod Dortmund i 1997 og Bayer Leverkusen i 2002. I aften venter Raul og co. (Foto: AP)

Manchester United har ikke statistikken på sin side før aftenens første Champions League-semifinale mod Schalke 04.

Englænderne slog ganske vist Bayern München i finalen i 1999, men over to kampe i Champions Leagues knockout-fase har de aldrig slået et tysk hold.

Kampene mod Schalke bliver femte forsøg.

Schalke-stjernen Raul plejer at gøre det godt mod engelske hold. I ti Champions League-opgør mod engelske hold har spanieren lavet syv mål - fire af dem mod United - ligesom tyskerne har vundet samtlige fem Champions League-kampe hjemme på Veltins Arena.

Alligevel tror bookmakerne mest på Sir Alex Fergsons udvalgte, som også er favoritter til at vinde i den første kamp i Tyskland. Med odds 2,15 på en United-sejr ligger Unibet lavest på United blandt de store spilleselskaber.

- Seriøst så er den slags statistik ikke noget, vi bruger til ret meget. Som regel er det også Bayern, der har slået Manchester ud, og Schalke er ny i den sammenhæng. Vi tror ikke på, at United skulle have en tysk forbandelse, siger Per Marxen fra Unibet.

Vil ikke tænke på finale

Forklaringen på det lidt lavere odds hos lige nøjagtig Unibet skyldes nærmere spilmønsteret.

- Det kunne skyldes, at vi har rigtig mange kunder i Danmark og Norge, der er inkarnerede Manchester United-fans. Især nordmændene spiller altid igennem på to hold: Liverpool og United, siger han.

Efter Barcelona er Manchester United bookmakernes favorit til at vinde årets Champions. En eventuel finale vil United-manager Alex Ferguson slet ikke tale om.

- Vi er nødt til at tage os af Schalke først. Hvis vi kan klare det, så er jeg ligeglad med, hvem vi møder i finalen, siger Sir Alex.

Schalke 04-Manchester United (bedste odds)

1: odds 2,27 (Betfair)

X: odds 3,30 (Unibet)

2: odds 3,50 (Unibet)