Slagsmål om Lotto-milliard er slut

Fire arbejdskollegaer ville have deres andel i en megagevinst på 207 millioner dollar

15 kommunalt ansatte i Piqua vandt 207 millioner dollar i december. Fire kollegaer ville have en andel i pengene.
15 kommunalt ansatte i Piqua vandt 207 millioner dollar i december. Fire kollegaer ville have en andel i pengene.

Da 15 kommunalt ansatte i den lille amerikanske by Piqua vandt 207 millioner dollar - ca. én milliard danske kroner - i december skabte det ikke uventet stor opmærksomhed blandt byens godt 20.000 indbyggere. Det skabte også stor misundelse hos fire af vindernes kollegaer.

Normalt var de med til at købe lottosedler, men de havde været fraværene den dag, hvor gevinstkuponen blev købt. Da det var sædvane, at kollegaerne dækkede for hinanden, så følte de, at de også havde en andel i gevinsten. Det mente de 15 arbejdskollegaer dog ikke.

Sagen stod til at skulle i retten i næste måned, men tidligere på ugen blev søgsmålet trukket tilbage af de fire sagsøgeres advokater.

Advokaterne har ikke begrundet, hvorfor de pludselig har droppet søgsmålet, men de kan - i henhold til amerikansk lov - genoptage søgsmålet inden for 12 måneder.

De to advokater for de 15 lottovindere er ikke overraskende glade for, at der nu ikke bliver en retssag.

- Vi er meget tilfredse, og håber nu, at dette er et punktum i sagen. Vi er taknemmelige for, at vores klienter ikke længere har en sort sky hængende over hovedet og spoleret deres udlevelse af den amerikanske drøm i nu ni måneder, udtaler advokaterne Frank Patrizio og Michael Baer i en pressemeddelelse.