Sådan tog magikerne fusen på dig

Det var ren illusion, da to tryllekunstnere forudså lørdagens syv Lotto-tal i Aftenshowet

Det var ikke ren magi, da det i Aftenshowet på DR i går blev afsløret, at de to danske tryllekunstnere Jan Hellesøe og Anders Hansen havde forudset Lotto-tallene i lørdags.

I virkeligheden har de to taget fusen på seerne med en særdeles veludført illusion, skriver B.T. i dag.

De to tryllekunstnere fandt i Aftenshowet i fredags frem til de syv tal, som de mente ville blive udtrukket lørdag. Tallene blev smidt i syv røde kuverter og lagt bag lås og slå i en cylinder, som siden er blevet overvåget af et kamera.

Først i går blev de taget frem igang - og minsandten om det ikke var de rigtige tal.

Snyd for åben skærm
I følge hovedpersonerne selv, handler det om at stole på sin mavefornemmelse.

Men B.T. har talt med erfarne tryllekunstnere, som kender tricket, og ifølge dem skete selve fupnummeret først, da tryllekunstnerne i går tog låget af kassen for åben skærm.

Her har Jan Hellesøe nemlig hånden inde under kassen, hvorefter der, ifølge avisen, bliver trukket syv nye kuverter ud - med de rigtige tal.

Hvis du gik glip af afsløringen i Aftenshowet i aftes, kan du se programmet her

Det er første gang på dansk jord, at Lotto-tallene bliver 'forudset', men de to danske tryllekunstnere blev inspireret af engelske Derren Brown, som onsdag i sidste uge forudså de britiske Lotto-tal kort før trækningen. Og fik dem alle rigtigt.

Han har efterfølgende forklaret, at han kom frem til de rigtige tal ved et større regnestykke baseret på sidste års vindertal. Matamatikere kalder dog hans udregning det rene vås, så den rigtige metode står endnu hen i det uvisse.