Boksebrag deler vandene

Bookmakerne tror klart mest på Carl Froch, men deres kunder er ikke enige

Carl Froch er bookmakernes klare favorit mod Mikkel Kessler, men kunderne er mere delte. I særdeshed er danskerne klar med penge på Kessler-sejr i London. (Foto: Sang Tan/AP)
Carl Froch er bookmakernes klare favorit mod Mikkel Kessler, men kunderne er mere delte. I særdeshed er danskerne klar med penge på Kessler-sejr i London. (Foto: Sang Tan/AP)

Det bliver en dansker med odds imod sig, der lørdag indtager O2 Arena i London til et boksebrag, der længe har været det helt store samtaleemner på begge sider af Nordsøen.

Mikkel Kessler er på udebane, når han møder Carl Froch og derfor også undertippet af bookmakerne, der i den grad tror mest på Froch-triumf.

Chancevurderingen hedder 63-4-33 i Frochs favør.

Det er så til gengæld ikke noget, der deles af spilleselskabernes kunder. Her er der væsentligt større tro på dansk triumf. I særdeleshed hos Kesslers landsmænd.

- Froch er på hjemmebane og favorit når man ser på oddsene, men det er spillerne tilsyneladende ligeglade med. De forventer en langt mere lige kamp. Ja, faktisk er 'The Viking Warrior' svag favorit hos spillerne, konstaterer Unibets danske pressechef Per Marxen og peger på, at det i særdeleshed er de danske kunder, der sætter pengene på Kessler.

- At danskerne er de største Kessler-fans kan næppe siges at være specielt overraskende. Vi har set nøjagtig det samme mønster hver eneste gang Kessler går i ringen: Danskerne står bag ham - og de sætter deres væddemål efter det. Vi er traditionelt et af de lande, hvor patriotismen er størst og især hvad angår boksning og i særdeleshed Mikkel Kessler, er det tydeligt, at troen på dansk sejr er stærk.

Se også: David Haye: Kessler-kamp bliver spektakulær

Hos Unibet er det dog også de norske, finske og svenske kunder, der bakker op om Kessler. Ikke i så markant grad som danskerne, men dog trods alt med flere pengene på Kessler end på Froch.

Det betyder også, at en Kessler-triumf kan gå hen og blive en dyr fornøjelse for bookmakerne. Ikke mindst de selskaber, der har mange danske kunder. Det gælder i særdeleshed Danske Spil, der alene agerer i Danmark.

Her har Kessler ind til videre også trukket flest indsatser, og det giver en potentielt stor udbetaling.

- I sig selv kan Kessler koste os dyrt, men på en aften, hvor der også spilles Champions League-finale, så vil mange måske også gå efter kombinationen af Kessler og Bayern München. Den giver små fem gange pengene, og ligner lidt et skrækscenario for os, siger Peter Emmike, der er oddssætter hos Danske Spil.

Se også: Bookmakere: Bayern über alles

Mest dansk tillid til Kessler finder man hos Betsafe, hvor man lige nu er helt oppe på 95 procent af de danske indsatser placeret på Kessler. Det er med til at trække omsætningstallene op, så Kessler samlet set hos bookmakerne har trukket 60 procent af indsatserne.

- Vi har flere gange måtte justere oddset ned på Froch grundet den relativt store interesse for spil på ham. De seneste dage er det dog som om at stemningen er vendt. Vi har specielt fra vore danske kunder fået en del spil ind på Kessler, forklarer Thomas Holm fra Betsafe.

0 kommentarer
Vis kommentarer