Lottomillionær satser på hash og nøgler

Bob Erb var på vej til sin fars begravelse, da han besluttede sig for at investere i lottokupon - nu er han blevet mangemillionær

Bob Erb har ikke tænkt sig at parkere sin nuvundne rigdom i banken. Han er klar til at hjælpe både hjemløse og fattige samt bakke op om kampen for fri hash. (Foto: Screendump/CBC News)
Bob Erb har ikke tænkt sig at parkere sin nuvundne rigdom i banken. Han er klar til at hjælpe både hjemløse og fattige samt bakke op om kampen for fri hash. (Foto: Screendump/CBC News)

Det er ikke Wupti Pede, der pludseligt er kommet til penge, men til gengæld kunne det måske være ham, som canadiske Bob Erb skal lægge vejen forbi, når han skal til at bruge løs af sine nyvundne lottomillioner.

Den 60-årige bygningsarbejder fra Terrace i British Columbia lægger således ikke skjul på, hvad og hvem, der, udover ham selv, har udsigt til at få glæde af de næsten 150 millioner kroner, som han vandt for godt en uge siden.

De skal hjælpe hjemløse til tag over hovedet, og så til det arbejde for legalisering af hash, som han har arbejdet for i mange år. Blandt andet som lokalkandidat for partiet British Columbia Marijuana Party i 2001.

Læs også:

Se også: Nu står lottomilliardæren bag skranken igen

Gevinsten er langt fra den største i canadisk historie. Den hedder fortsat 290 millioner kroner og blev sat i oktober 2005.

Til gengæld er det en gevinst, der var snublende tæt på aldrig at være blevet til noget. Det var således et udslag af lidt af en tilfældighed.

Han var på vej til sin fars begravelse i Calgary, da han stoppede i New Hazelton for at købe en lottokupon til 35 kroner. Samme beløb som han spenderet hver uge de seneste 43 år.

Læs også:

Se også: Havde 134 mio. liggende i handskerummet

Denne gang kom forhandleren dog til at køre flere rækker ud end han skulle have.

- Jeg skal bare have en kupon for denne fredag og næste fredags trækning, sagde jeg, og han svarede: 'Okay, så sletter jeg bare den her'. Så sagde jeg 'nej, nej, det er sikkert den med den store gevinst, så den beholder jeg', forklarer Bob Erb til CBC News.

Den indskydelse viste sig at være millioner værd.

Læs også:

Se også: Vandt 135 millioner: Jeg gemte kuponen i min sok

Ud over at støtte legaliseringen af hash og støtte til hjemløse i Terrace, så agter Bob Erb også at støtte den lokale fødevarebank, der hjælper med at videredistribuere donerede fødevarer til trængende personer og suppekøkkener i lokalområdet.

Organisationen kan også se frem til at modtage Bob Erbs løncheck. hver måned, for på trods af gevinsten, agter han at blive ved med at arbejde. Lønnen sender han så bare videre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen