Nyt Oddset udskudt til efteråret

Danske Spil venter med at lancere deres nye system

Danske Spil er ved at implementere et nyt system, der kan lige så meget som konkurrenternes. Lanceringen er dog blevet udskudt nogle måneder. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)
Danske Spil er ved at implementere et nyt system, der kan lige så meget som konkurrenternes. Lanceringen er dog blevet udskudt nogle måneder. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)

Danske Spil er med en andel på over 70 procent af sportsbetting-markedet suverænt den største bookmaker i Danmark. Positionen er fastholdt og udbygget på det delvist liberaliserede marked på trods af, at det tidligere monopol rent faktisk har haft et ringere produkt om konkurrenterne.

For at komme på omgangshøjde udskifter Danske Spil hele sin IT-platform. Planen var at rulle det ud sidst i denne måned, mens fodboldspillerne holder sommerferie, og der ikke sker det store på bettingfronten.

- På et tidspunkt forventede vi at lancere i juni, men nu hedder målsætningen efteråret. Egentlig er det ganske udramatisk. I så stort et projekt går alle ting ikke altid som planlagt. Vi vil være 110 procent sikre på, at alt fungerer, som det skal, før vi lancerer, siger Oddset-chef Jens Nielsen.

På grund af sit gamle system, hvor Oddset var bygget op om programbladet, kan Danske Spil i dag kun udbyde 999 spil, hvilket lyder af meget, men ikke er det i forhold til de store udenlandske konkurrenter. Her kan en fodboldkamp snildt byde på 100 special-spil, ligesom konkurrenterne i større omfang har mulighed for at tilbyde langtidsspil.

Samtidig er Oddset på nuværende tidspunkt hæmmet af at skulle holde lukke om natten, hvilket gør sig gældende i forhold til eksempelvis amerikanske sportsgrene og begivenheder på den anden siden af kloden.

Her er danskernes favoritspil

En stor begivenhed som SuperBowl-finalen har det indtil videre ikke været teknisk muligt for Danske Spil at udbyde livespil på - det bliver det, når den nye platform er implementeret.

- Vi kommer til at tilbyde mange flere væddemål. Både flere kampe og flere væddemål pr. kamp. Så det bliver et bedre og bredere spiludbud end i dag, hvor vi er begrænset til 999 spil. Og så kommer der mere livebetting. Der ligger nogle begrænsninger i vores nuværende system, hvilket også er grunden til, at vi skifter det ud, konstaterer Jens Nielsen.

Systemet leveres af OpenBet, som i forvejen samarbejder med britiske betting-giganter som William Hill, Paddy Power, Skybet, Coral og Ladbrokes.