Enige bookmakere: En kongelig skuffelse

En 'Kongelig Affære' spåes ingen chancer for at tage en Oscar med hjem fra Hollywood

Lige ved og næsten. Mere bliver det ikke for den danske film 'En Kongelig Affære', når der søndag uddeles den prestigefyldte Oscar til Årets bedste udenlandske film. I hvert fald ikke hvis man skal tro bookmakerne, der har lagt sig næsten fladt ned i forhold til den østrigske film 'Amour'.

Med odds omkring 1,02 har spilleselskaberne simpelthen svært ved at se, hvor det ikke skal blive Michael Hanekes kærlighedsdrama, der skal få statuetten og hyldesten i Dolby Theatre.

Spillefolket er næsten lige så overbevist med odds 1,06 på spillebørsen Betfair, hvor det er spillerne selv, der udbyder odds. Til sammenligning er 'En Kongelig Affære' her regnet for næststørste favorit, men ikke desto mindre oppe i odds over 50. Det vil sige, at der her kan hentes en gevinst på 5000 kroner, hvis man sætter en 100-kroneseddel på højkant.

- Ligesom ved Golden Globe må vi nok tage til takke med at være nominerede, for østrigske Michael Haneke slår vi nok heller ikke her, konstaterer Per Marxen fra Unibet og kaster så alligevel et halmstrå, som de danske Oscar-drømme kan klynge sig til.

- Danmark også underhunde for to år siden, da Susanne Biers 'Hævnen' kun var Dark Horse, men som bekendt endte med at vinde det hele. Så tager man de nationalistiske briller på, når uddelingen finder sted natten til mandag, kan der altså scores en ganske stor gevinst på en dansk triumf.

Det kan der også i andre kategorier, for der er ganske mange store favoritter i spil ved filmfesten, hvis man skal tro bookmakerne. Eksempelvis er Daniel Day-Lewis megafavorit til en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle for præstationen som Abraham Lincoln i det historiske drama 'Lincoln'.

Læs også:

Se også: Filmmedie spår: Øv! Ingen dansk Oscar

Den største spænding, når man ser på de mere profilerede kategorier, venter i kategorien Bedste mandlige birolle. Her vakler bookmakerne på en favorit med Christoph Waltz, der spillede Dr. King Schultz i 'Django Unchained', og Tommy Lee Jones, der spillede Thaddeus Stevens i 'Lincoln' vurderet til at stå med næsten lige stor vinderchance.

Samme billede tegner sig ikke på kvindesiden, hvor man finder i kategorien Bedste kvindelige birolle finder en favorit, der er lige så stor som Daniel Day-Lewis er til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Anna Hathaway ligger således også i odds 1,01 for rollen som Fantine i 'Les Misérables'.

- Vanen tro er der nogle kategorier, hvor vinderen synes givet på forhånd, konstaterer Per Marxen og peger på Jennifer Lawrence, som en af de store favoritter til at modtage en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle og Adeles titelsang fra James Bond-filmen 'Skyfall' som kæmpefavorit i kategorien Bedste sang.

I kategorien Årets film, der ofte render med en meget stor del af opmærksomheden, er 'Argo' bookmakernes klare favorit til odds mellem 1,11 og 1,14. Nærmeste konkurrent er 'Lincoln', der kan spilles til odds mellem 6,50 og 7,50.

Netop 'Argo' er speciel ved, at instruktør Ben Affleck ikke er nomineret til en Oscar for Bedste instruktør. Det selv om han vandt en Golden Globe i netop den kategori. Til gengæld kan hans film så få en statuette med hjem. Nøjagtigt som den også gjorde ved Golden Globe.

1 af 3 Roserne er væltet ind over instruktør Nicolaj Arcel (i midten) og 'En Kongelig Affære' med blandt andre Mads Mikkelsen (th) og Alicia Vikander (tv) på rollelisten. Men altså ikke nok til at gøre filmen til en Oscar-favorit. (Foto: AP/Sebastian Willnow)
2 af 3 Ben Affleck vandt en Golden Globe i kategorien Bedste instruktør, men blev forbigået til kategorien ved Oscar-uddelingen. Til gengæld er hans film favorit til at tage den eftertragtede statuette i kategorien Bedste film. (Foto: AP/Chris Pizzello)
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere