Aftenens bedste Champions League-spil

Ekstra Bladets spilekspert har kigget nærmere på aftenens Champions League-kampe og udset sig de bedste spil på kampene

Aftenens kamp mellem Real Madrid og Manchester United er ikke kun mødet mellem to af verdens største klubber, men også en dyst mellem to af spillets største trænerprofiler i skikkelse af Jose Mourinho (t.v.) og Sir Alex Ferguson (t.h.). (Foto: AP/Sang Tan)
Aftenens kamp mellem Real Madrid og Manchester United er ikke kun mødet mellem to af verdens største klubber, men også en dyst mellem to af spillets største trænerprofiler i skikkelse af Jose Mourinho (t.v.) og Sir Alex Ferguson (t.h.). (Foto: AP/Sang Tan)

Der var både mål og drama, da 1/8-finalerne i Champions League blev skudt i gang tirsdag aften, og det har ikke dæmpet forventningerne til dagens to kampe. Med kampen mellem Real Madrid og Manchester United som det helt store samtaleemne.

Det bliver en magnet på de fodboldinteresserede og på spillefuglene.

- Det kan der ikke herske tvivl om. Det er både Champions League OG to af verdens største klubber med stor fanskare i ryggen. Det bliver en kamp, hvor bookmakerne har gjort et stort forarbejde og nu forbereder sig på en stor omsætning. Både op til og under kampen, forklarer Ekstra Bladets spilekspert, Michael Winther-Rasmussen.

Han er derfor også kommet på en svær opgave, når der skal udpeges de bedste spil på den kamp og aftenens andet opgør, der står mellem Shakhtar Donetsk og Dortmund.

- Jo mere arbejde oddssætterne har lagt i odds på den enkelte kamp, jo sværere er det at finde de oplagte spil. De er dog også tvunget til at forholde sig til markedet og indsatserne, og derfor er odds på over 2,5 mål i Madrid nok lagt lidt lavere, end de i virkeligheden har lyst til.

- Mange spillere forventer simpelthen en målrig kamp i Madrid, men jeg er ikke helt så skråsikker. Det vil i høj grad afhænge af, hvilken taktik Jose Mourinho vælger. Det kan godt være, at fansene vil have underholdning, men på det punkt er han iskold og fint tilfreds med at fedte en 1-0-sejr hjem. Det betyder ikke, at det nødvendigvis så også bliver kedeligt, men de odds, der er ude på mindst tre mål i kampen er simpelthen ikke interessante nok, forklarer spileksperten, der dog så alligevel hælder til mål i Madrid.

Real Madrid - Manchester United [begge hold scorer] 1,65 /Danske Spil
- På trods af forbeholdene, så er det lidt svært at tro, at det ligefrem ender med 0-0. Derfor bliver buddet herfra også spil på begge hold til at score. Begge mandskaber har store offensive kvaliteter, men samtidig vist lidt svaghedstegn i defensiven. At odds også er højere på det end på over 2,5 mål, gør det mere attraktivt, fordi man så også har 1-1 med.

Shakhtar Donetsk - Dortmund [over 2,5 mål] 1,84 (efter kommission) /Betfair
I aftenens anden kamp venter også mål, mener Michael Winther-Rasmussen.

- Det er faktisk lige før, betingelserne for mål er en tand større her end i kampen mellem Real Madrid og Manchester United, hvor to store taktikere vil være opmærksomme på at eliminere hinandens styrker. Så ser det faktisk lidt mere løssluppent ud i kampen mellem Shakhtar Donetsk og Dortmund, hvor odds på mål også har mere værdi.

- Tyskerne gik videre fra dødens pulje ved at tage point i alle udekampene i gruppespillet og score ikke færre end syv mål i de tre kampe. Det er imponerende, og tyskerne kan meget vel også komme på tavlen i Ukraine.

- I praksis er det et møde mellem to af de hold, der har noteret flest afslutninger på mål, og to hold, der ikke holder sig tilbage rent scoringsmæssigt. Dortmund scorede 11 mål i seks gruppekampe, mens Shakhtar stod for 12.

- Første kamp af to kan ofte være en taktisk affære, hvor der er mere forsigtighed end i returkampe. Det kan selvfølgelig også spille ind på målscoringen i aften, men modsat har i hvert fald tyskerne så åbenlyse offensive kvaliteter, at det er svært at se dem spille med håndbremsen trukket. Samtidig har man demonstreret svaghedstegn i defensiven på det seneste, og det kan ukrainerne godt udnytte.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere