Han tæmmer Tiger

Spilforslag: Rory McIlroy er manden, der skal slåes, de kommende dage til US Masters

Rory McIlroy jagter sin anden major-sejr i denne uge på Augusta. Sidste år var den grønne jakke hans, indtil han smed sin store føring på de sidste ni huller. (Foto: AP/Charlie Riedel)
Rory McIlroy jagter sin anden major-sejr i denne uge på Augusta. Sidste år var den grønne jakke hans, indtil han smed sin store føring på de sidste ni huller. (Foto: AP/Charlie Riedel)

Kalenderbladet er vendt til april måned, hvilket for de golfinteresserede betyder fire dage i selskab med årets første majorturnering, US Masters fra Augusta i Georgia.

Hvis du sidder klistret til TV2 Sport fra torsdag til søndag eller følger med via fremragende masters.com og vil have lidt udstik er her nogle forslag fra ekstrabladet.dk's spilredaktion.

Sammenlignet med andre turneringer er Masters en særlig størrelse. Augusta er en lang bane, som er meget krævende på og omkring green - den ligger bare bedre til nogle spillere end andre. Debutanter klarer sig sjældent særlig godt her. Anders Hansen blev f.eks. firer i sidste års US PGA Championship, men har i tre forsøg aldrig klaret cuttet på Augusta.

Læs også dagens spilforslag:

Kent Nielsen skal forsøge at rekonstruere sin defensiv til kampen mod FC Midtjylland. (Foto: Anders Brohus/Polfoto) Spil forslag Nu vakler AaB's defensivBolivar har satset både på liga og Copa Libertadores, men kan gå nogenlunde fokuseret til nattens ligakamp og det bør resultere i en sejr på mindst to mål. (Foto: AP/Juan Karita) Spil forslag Her kommer Mamore til kort

Feltet er også væsentlig anderledes sammensat end til en normal turnering med 144 spillere til start. Kun 96 spillere er inviteret inklusiv seks amatører og 18 tidligere vindere i alle aldre. Rundt regnet 20 spillere i feltet har ingen jordisk chance for at blande sig i toppen.

Glem Tiger

Efter sin sejr på Bay Hill er Tiger Woods bookmakernes storfavorit til endnu en grøn jakke, men prisen på den detroniserede verdensetter er alt for lav i forhold til de reelle sejrschancer. Tiger Woods har ikke vundet på Augusta siden 2005. Ganske vist har han siden da kun været uden for top-fem en enkelt gang (han blev nummer seks i 2009 ...), så Tiger falder næppe igennem.

Hans nuvundne stabilitet fra tee opnår han ved at spille en lav fade. Den går bare ikke på Augusta, hvor man primært skal bevæge bolden fra højre mod venstre (draw). På Bay Hill resulterede Tigers forsøg på at drawe sine drives flere gange i quickhooks eller blocks i højre.

Med samme argument glemmer vi også brandvarme Hunter Mahan, der vandt sin anden sejr i år i sidste uge. Verdens nummer fire spiller også med en fade.

Rory jagter revanche

I stedet er det Rory McIlroy, som er manden, der besejres. Verdens nummer to spillede sidste år 63 hullers fremragende golf på Augusta, inden han smed sejren væk på de sidste ni. Den unge nordirer rejste sig lynhurtigt og vandt US Open med otte slag. Siden har formen været skræmmende.

Med i topstriden på søndag vil formentlig også være Lee Westwood, som fortsat jagter sin første major.

Det samme gør Luke Donald. Verdensetteren er kortslående, men kompenserer med gode jernslag, sit korte spil og en varm putter og blev efter sidste år nummer fire efter en række år uden for topstriden. Odds synes dog for lavt.

Phil Mickelson skal nok også forsøge at vaske 27. pladsen af sig fra i fjor. Ingen har klaret sig bedre til Masters de seneste ti år end 'Lefty', som tilmed putter fremragende for tiden. Australieren Jason Day kunne også godt finde fire gode runder frem.

Vi har spillet følgende:

Top 5: Rory McIlroy odds 2,20 (Unibet)

McIlroys bedste placering til Masters er 15. pladsen sidste år, og i 2010 missede han rent faktisk cuttet. Meget er dog siden sket for den 22-årige nordirer, og han er med garanti i top-10. Alene forholdet til Caroline Wozniacki har fået ham til at smide hvalpefedtet i træningslokalet, og selv siger McIlory, at vægttræningen har gjort golfsvinget mere stabilt.

Han rejste sig hurtigt fra fadæsen på Augusta sidste år ved at knuse al modstand til US Open og har vist skræmmende styrke det sidste halve års tid. Samtidig slår han langt, højt og lander bolden blødt, hvilket passer godt til banen.

Siden US PGA sidste eftersommer har Rory McIlroy spillet 12 turneringer. Kun én gang har han været uden for top-5 - til Dubai World Championship måtte han nøjes med en 11. plads. Ellers tæller rekordlisten to sejre, fire andenpladser, tre tredjepladser, en fjerdeplads og en femteplads ...

Har holdt turneringspause i tre uger for at forberede sig til Augusta, hvilket har kostet førstepladsen på verdensranglisten.

Top 10: Lee Westwood odds 2,66 (Betfair - kommission er fraregnet)

Englænderen har ganske vist endnu ikke vundet i år, og det er aldrig blevet til en major-sejr, selv om det har været tæt på. Verdens nummer tre skal dog nok være med fremme på søndag. Bedste resultat til Masters er andenpladsen for to år siden. I fjor blev han 11'er.

Efter et par ugers pause (hvor Westwood ikke træner) bankede han rusten af i sidste uge i Houston med fire solide runder og en 21. plads.

Westwood driver bolden godt og rammer mange greens i regulation, hvilket er en stor hjælp på Augusta.

Man kan også overveje at spille Westwood i top fem til odds 4,33 (bet365).

Top 10: Keegan Bradley odds 3,66 (Betfair - kommission er fraregnet)

Vi lader jagtgeværet, sigter midt på egen fod og trykker på aftrækkeren ved at anbefale spil på en Masters-debutant. Historisk klarer de sig aldrig særlig godt på Augusta, men Keegan Bradley er undtagelsen, som bekræfter reglen.

Den 25-årige amerikaner havde sit helt store gennembrud i 2011, hvor det blev til to sejre på PGA Touren. Nok så vigtigt kom den anden i årets sidste major. Bradley fejrede sin tidlige US PGA-triumf med at misse de følgende to cuts. Siden da har han været bundsolid og har holdt sig i top-20 i samtlige turneringer pånær Farmers Insurance i januar (hvor han blev nr. 22).

Som Rory McIlroy passer Keegan Bradleys spil godt til Augusta. Han slår bolden meget højt, hvilket er fordel, og bør nå top-10 minimum en ud af tre gange.

Top 20: Bubba Watson odds 2,25 (bet365)

Manden med den pink Ping-driver spiller godt for tiden og har ikke været uden for top-20 i en turnering siden efteråret 2011.

Bubba driver ufattelig langt og fører 'driving distance' på PGA Touren med hele ti yards ned til nummer to. Nok så vigtigt fører han også en anden kategori - nemlig flest greens i regulation (i øvrigt foran Lee Westwood). Disse egenskaber hjælper ham godt på vej på Augusta, hvor han aldrig har misset cuttet, men heller ikke blandet sig i topstriden.

Han har næppe hovedet til at vinde, men vi finder værdi i 2,25 gange pengene på formstærke Bubba Watson i top-20.

Top 20: Ryo Ishikawa odds 6,00 (bet365)

Det 20-årige japanske stortalent spiller sin fjerde Masters. Allerede i 2007 som 15-årig brød han igennem i Japan ved som amatør at vinde på den japanske tour og har i år gjort det godt i USA med blandt andet en andenplads til Puerto Rico Open for en måned siden.

Han slår langt, højt og kan bevæge bolden alle veje. Hvis lever op til sin høje standard med putteren, burde han klemme sig i top-20 halvdelen af gangene.

Ishikawa er i den grad en outsider, men seks gange pengene er et godt odds på, at han som minimum kan gentage sidste års resultat, hvor han blev nummer 20.

1 af 6 Tv-stationerne og Tigers mange fans håber på endnu en triumf til Woods. Traditionelt klarer han sig godt på Augusta, men hans seneste svingomlægninger passer ikke til banen, og han er af bookmakerne blevet gjort for stor favorit. (Foto: AP/Darron Cummings)
2 af 6 2012 kunne meget vel blive året, hvor Lee Westwood endelig vinder en major. Med fremme skal englænderen nok være. (Foto: AP/Chris O'Meara)
3 af 6 Keegan Bradley er den type Masters-debutant, som rent faktisk godt kan præstere et topresultat. (Foto: AP/Eric Kayne)
4 af 6 Bubba Watson slår ikke kun langt, han rammer også masser af greens i regulation. (Foto: AP/Charlie Riedel)
5 af 6 Ryo Ishikawa blev sidste år nummer 20, og det japanske stortalent er en fræk outsider til at overgå det resultat i år. (Foto: AP/Eric Riedel)
6 af 6 Rory McIlroy jagter sin anden major-sejr i denne uge på Augusta. Sidste år var den grønne jakke hans, indtil han smed sin store føring på de sidste ni huller. (Foto: AP/Charlie Riedel)
0 kommentarer
Vis kommentarer