Kan de stoppe United?

Everton har prøvet at stikke en kæp i Manchester United-hjulet én gang i denne sæson

Wayne Rooney ærgrer sig efter 4-4-kampen mod Everton i april sidste år. Pointtabet åbnede døren på klem for Manchester City i kampen om mesterskabet. (Foto: AP/Jon Super)
Wayne Rooney ærgrer sig efter 4-4-kampen mod Everton i april sidste år. Pointtabet åbnede døren på klem for Manchester City i kampen om mesterskabet. (Foto: AP/Jon Super)

Det blev en af sæsonens mest underholdende kampe, da Everton i sidste sæson gæstede Old Trafford og spillede 4-4. Et resultat, der skubbede døren på klem i mesterskabskampen, hvor Manchester City tre uger senere kunne juble over det engelske mesterskab.

Afgjort på mindst mulig margin, og Uniteds fans kunne så sende en tanke til opgøret mod Everton, hvor man smed både en 3-1 og 4-2 føring.

Første mulighed for revanche kom i sæsonpremieren, hvor Everton vandt med en 1-0.

Søndag aften får Manchester United en ny mulighed, mens Everton for sin del igen kan kaste spænding ind i mesterskabskampen, hvor Manchester United i den grad er stukket af i toppen.

Skal man tro bookmakerne, så bliver det dog Manchester United, der vinder opgøret. Odds på hjemmesejren ligger mellem 1,62 og 1,80, hvor Ladbrokes markerer sig som bookmakeren med mest tiltro til topholdet.

- Det var reelt set sidste års dramatiske 4-4 opgør mellem Manchester United og Everton, der kostede de røde djævle det engelske mesterskab. Søndagens opgør er en oplagt mulighed for Sir Alex Fergusons mandskab at få rettet op på det. Vi forventer derfor et topmotiveret hjemmehold, der samtidig kan stille i stærkest mulige offensiv, hvorfor vi tror det ender med en sikker hjemmesejr, lyder det fra Frederik Skov fra Ladbrokes.

Der har da heller ikke været megen slinger i valsen hos Manchester United på det seneste. 9-2-0 hedder statistikken for de seneste 11 ligakampe, hvilket har sendt Manchester United til tops på formbarometret.

Her markerer Everton sig også. De blåblusede gæster har kun tabt én af de seneste 13 Premier League-kampe og kunne have blandet sig i top-tre, hvis det ikke lige var for alt for mange uafgjort resultater. Kun Stoke kan matche Evertons 12 uafgjorte kampe i denne sæson.

Manchester United smider for sin del ikke mange point og slet ikke på hjemmebane, hvor 19 af de seneste 21 er vundet. Evertons ene point i april er den ene af to gange, hvor det er gået galt, og det kan måske give gæsterne troen på en ny overraskelse.

Skal det lykkes, så vil meget nok afhænge af Evertons defensiv, der skal dæmme op for både United-topscorer Robin van Persie og den tidligere Everton-spiller Wayne Rooney, der lige nu er yderst formstærk med fem mål i de seneste fire kampe, herunder et for England i midtugens kamp mod Brasilien.

De to angribere kan spilles op til henholdsvis odds 1,80 og 2,05 som målscorere i kampen. Til sammenligning ligger Everton-topscorer Marouane Fellaini i odds op til 4,30.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere