Fik 27 gange pengene på Europa

Den europæiske Ryder Cup-triumf var en tur i rutsjebanen for sportsbetterne

'Yes we can' stod der på himlen over Medinah. Tidligere på ugen skrev fly også opmuntrende ord som 'Do it for Seve'. Det var den irske bookmaker Paddy Power, der stod bag. (Foto: AP/Charlie Riedel)
'Yes we can' stod der på himlen over Medinah. Tidligere på ugen skrev fly også opmuntrende ord som 'Do it for Seve'. Det var den irske bookmaker Paddy Power, der stod bag. (Foto: AP/Charlie Riedel)

Europæiske golffans er i ekstase over et af sportshistoriens største comebacks.

Den europæiske Ryder Cup-kaptajn José María Olázabal kunne efter sejren ikke holde tårene tilbage, da talen faldt på hans mentor Seve Ballesteros, som døde sidste år af kræft.

Og amerikanerne kan stadig ikke helt regne ud, hvordan de lige kunne sætte en føring på 10-6 over styr i søndagens singler, så Europa samlet vandt Ryder Cup 2012 med 14½ - 13½. Endda spillet på Medinah uden for Chicago i guds eget land.

Samtidig må nogle sportsbettere slikke sår efter en gevaldig tur i gyngerne under den tre dage lange holdturnering.

Amerikanerne var ikke blevet mindre favoritter efter meget overbevisende præstationer i fredagens og lørdagens foursomes og fourballs. Selv om Europa startede som lyn og torden i singlerne, var der langt op af søndagen stadig for mange røde bjælker på scoretavlen til, at nogen for alvor troede på et europæisk mirakel.

På spillebørsen Betfair nåede der at blive omsat for en kvart million kroner på USA som vinder til blot 1,06 gange pengene, før oddset røg den anden vej.

Uafgjort helt i bund
Europæisk sejr nåede at blive udbudt til odds 27 som det højeste.

Før Martin Kaymer/Steve Stricker- og Francesco Molinari/Tiger Woods-boldene nåede de sidste to huller begyndte uafgjort 14 - 14 at ligne et sandsynligt resultat, og krydset blev handlet helt ned til odds 1,12.

Havde man spillet på det uafgjorte resultat, er man muligvis ikke så begejstret for, hvad Tiger Woods gjorde på 18. hul. Efter at have misset sit par-put gav den tidligere verdensetter hullet til Molinari, så Europa samlet nåede 14½ point og dermed den fulde sejr.

Som forsvarende mester var uafgjort været nok for Europa til at beholde Ryder Cup-trofæet.

1 af 3 De europæiske spillere udfører sejrsdans efter det bemærkelsesværdige comeback. (Foto: AP/David J. Phillip)
2 af 3 Europas kaptajn José María Olázabal brød flere gange sammen i løbet af søndagen. Hans ven, mentor og historiens største europæiske Ryder Cup-spiller Seve Ballesteros døde sidste år kræft 54 år gammel. (Foto: AP/David J. Phillip)
3 af 3 'Yes we can' stod der på himlen over Medinah. Tidligere på ugen skrev fly også opmuntrende ord som 'Do it for Seve'. Det var den irske bookmaker Paddy Power, der stod bag. (Foto: AP/Charlie Riedel)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen