Milliongevinst på vej i skraldspanden

Ung newzealænder var lige ved at gå glip af en gevinst på 127 millioner kroner

En ung newzealænder kiggede i første omgang forkert på sin lottokupon. Dagen efter fandt han ud af, at den var 127 millioner kroner værd. (Foto: AP/Keith Srakocic)
En ung newzealænder kiggede i første omgang forkert på sin lottokupon. Dagen efter fandt han ud af, at den var 127 millioner kroner værd. (Foto: AP/Keith Srakocic)

Tidligere på året måtte en dansk vinder af ti millioner kroner fra Viby Sjælland vinke farvel til sin store gevinst, fordi han eller er hun ikke fik hentet sin gevinst i tide. Det samme kunne have været sket for en ung newzealandsk mand i 20'erne. Her var beløbet bare 127 millioner kroner.

I sidste uge var han på vej til frisøren, som viste sig at være lukket. Selv om han normalt aldrig spiller, brugte han nogle af pengene til frisøren hos den lottoforhandler, som lå lige ved frisør-salonen.

- Jeg tjekkede tallene efter lodtrækningen, men min telefon virkede ikke ordentlig. Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg må have fået fat i den forkerte trækning, for jeg troede ikke, der var gevinst på kuponen. Egentlig var jeg på vej til at smide kuponen i skraldespanden, men lod den alligevel ligger ved siden af, siger han ifølge flere newzealandske medier.

Læs også:

Efterlod 115 millioner på køleskabet

Den følgende dag talte nogle af hans kollegaer om, at der var vundet NZ$27 millioner i 'AJ's Lotto and Tobacconist', hvor han også have købt sin kupon.

- Jeg prøvede at ignorere det og fortsatte med mit arbejde, men selvfølgelig var det i baghovedet ... Jeg tog hjem, tjekkede kuponen endnu en gang ... og flippede ud, siger han.

Vil bygge øko-hus
Den heldige vinder vil nu bruge nogle dage til at tænke over fremtiden. Første indkøb bliver en bil, og så vil han overveje at bygge et hus.

- Jeg er lidt af en øko-fanatiker, så jeg går meget op i at leve bæredygtigt. Det har været min drøm at bygge mit eget øko-venlige hus og leve uden for det etablerede samfund. Den drøm er nu mulig, siger vinderen, som prøver at være anonym så længe, det er muligt.