Danskerne er blevet lotto-blinde

Spillerne bliver immune over for lottofeber

Danmarkshistoriens største gevinst kan blive vundet i aften, men den store pulje har alligevel ikke rigtig tag i danskerne. (Foto: Norsk Tipping)
Danmarkshistoriens største gevinst kan blive vundet i aften, men den store pulje har alligevel ikke rigtig tag i danskerne. (Foto: Norsk Tipping)

66 millioner kroner på spil i onsdagslotto har ikke samme klang hos spillerne som for bare et år tid siden. Selv om det fællesnordiske lottospil er ved at opbygge endnu en kæmpepulje, er danskerne ikke ramt af lottofeber.

Superpuljen er misset i 21 uger i træk, hvilket har fået omsætningen hos Danske Spil til at stige med 50 procent i forhold til en normal uge. Sammenligner man med forløbet, der ledte til rekordpuljen i januar, er de 50 procent dog ikke så fantastiske.

Her var omsætningen fordoblet på samme tidspunkt.

- Det tyder på en vis puljemæthed eller blindhed, konstaterer Karen Minke fra Danske Spil.

- Og den er vi delvis selv skyld i. Vi kommunikerer om mange puljer. Lige nu er der også en stor joker-pulje, og så er der Eurojackpot. Men tendensen er, at puljerne hele tiden skal være en tak højere, før medierne og spillerne finder dem interessante.

Ud over millionpuljen i onsdagslotto, så er der 30 millioner på spil i onsdagens joker-trækning, mens Eurojackpotpuljen fredag lyder på 76 millioner kroner.

Læs også:

Se også: Eurojackpot har lang vej til giga-præmier

Hvor nordmændene bidrager med den største del af omsætningen til onsdagslotto på et højt jævnt niveau, så har danskerne traditionelt været de mest påvirkelige af store puljer.

- Nu ligner billedet mere situationen i Norge, hvor der skal virkelig mange millioner på højkant, før folk begynder at spille mere, siger Karen Minke.

Lottos faldende popularitet
Selv om det samlede spilmarked er steget, så er omsætningen på lotto de senere år faldet i Danmark.

- Det er hårde tider for en gammel klassiker, som vi selv kannibaliserer med det nye Eurojackpot, men som også har hård konkurrence fra vidensspil a la Oddset og heldspil som vores nye kasino, der jo er meget hurtigere afgjort end lotto, og hvor man også for en lille indsats har chancen for en stor gevinst, siger Karen Minke.

Rekorden for onsdagslotto blev sat i januar, da seks spillere delte en pulje på 156 millioner kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen