Brutal start på galopfestival

Tre heste måtte aflives efter styrt på førstedagen af den traditionsrige Cheltenham Festival

Cheltenham Festival er en af de store begivenheder i løbskalenderen i Storbritannien, og byder traditionelt på masser af dramatik. (Foto: AP/David Davies)
Cheltenham Festival er en af de store begivenheder i løbskalenderen i Storbritannien, og byder traditionelt på masser af dramatik. (Foto: AP/David Davies)

En af gallopsporten mest traditionsrige begivenheder, Cheltenham Festival, fik en brutal start, da tre heste allerede på åbningsdagen måtte aflives efter styrt.

To af hestene kom til skade i Cross-Country Chase. Den ene var 'Garde Champetre', der seks gange tidligere havde vundet på banen, herunder festivalløbene i 2008 og 2009.

- Det er åbenlyst tragisk, når de her ting sker, men vi har en god historik, når det kommer til hestenes sikkerhed, forklarer en af de baneansvarlige til BBC.

Også den britiske hestesportsmyndighed, British Horseracing Authority, betegner det som tragisk, men ikke et udtryk for, at man gamblede med hestenes sikkerhed.

- Både bane og forhindringer blev grundigt undersøgt for otte dage siden og igen på løbsdagen. Den blev vurderet fuldt ud sikker at afvikle løbet på, forklarer talsmand Robin Mounsey.

Ifølge dyrevelfærdsorganisationen Animal Aid har i alt ni heste mistet livet i forbindelse med festivalen hen over de seneste fem år.

Cheltenham Festival afvikles over fire dage, og tiltrækker både royale, kendisser og hestesportsentusiaster fra hele Storbritannien. Den følges også fra Danmark, da der er mulighed for at spille på løbene via Dantoto.

0 kommentarer
Vis kommentarer