Bookmaker: Han er favorit i Barcelona

Knapt har Josep Guardiola meddelt sit farvel, før der kan sættes penge på hans afløser

Marcelo Bielsa står klar i kulissen som favorit til jobbet som Barcelona-træner efter Josep Guardiola. Men er han selv interesseret? (Foto: AP/Francisco Seco)
Marcelo Bielsa står klar i kulissen som favorit til jobbet som Barcelona-træner efter Josep Guardiola. Men er han selv interesseret? (Foto: AP/Francisco Seco)

OPDATERET: Da Barcelona annoncerede, at Guardiolas assistent Tito Vilanova overtager trænerjobbet, blev der stoppet for spil på næste træner i klubben

Rygterne om en forestående udskiftning på bænken i FC Barcelona gik allerede torsdag i mediecentrifugen, og da det fredag stod klart, at Josep Guardiola stopper efter sæsonen, så fulgte bookmakerne lynhurtigt op med spil på hans afløser.

Og et navn skillte sig ud som favorit fra start: Athletic Bilboa-træner Marcelo 'Loco' Bielsa.

- Når en af verdens største klubber skal have ny træner er det ikke bare at smutte på arbejdsformidlingen og sende en ansøgning afsted. Man skal have de rigtige anbefalinger, samt store kundskaber. Netop disse punkter gør Bielsa vores klare favorit som næste Barcelona-træner, siger Michael Marcuslund fra NordicBet.

At Bielsa så har ført Athletic Bilbao i Europa League-finalen på en fodboldfilosofi, der ikke ligger langt fra Guardiolas og et anerkendende skulderklap fra netop Barcelona-træneren øger kun favoritværdigheden.

- Med en direkte anbefaling fra Pep Guardiola til Barcas ledelse om, at Marcelo Bielsa er den rigtige, samt hans flotte resultater i Bilbao får man ikke finere CV, siger Michael Marcuslund.

Det kan dermed vise sig afgørende om Bielsa selv er interesseret.

- Noget tyder på, at han selv kan være manden, der sætter en stopper for det. Han har således ved flere lejligheder udtalt, at han ønsker at arbejde med mindre profilerede hold, hvor han nemmere kan forme spilstil og spillerne, siger Michael Marcuslund.

Bielsa og Guardiola krydser i øvrigt klinger 25. maj, når Athletic Bilbao og FC Barcelona mødes i den spanske pokalfinale.

Laudrup er outsider
Bliver det ikke Bielsa er feltet af kandidater langt mere åbent med flere tidligere Barcelona-profiler højt på listen. Blandt dem også Michael Laudrup.

Og hvad med Guardiola. Han bliver en ombejlet herre, og der skal nok komme flere attraktive tilbud.

Det kunne også mærkes hos bookmakerne, der allerede torsdag begyndte at korrigere odds på diverse trænerjobs rundt om i Europa, hvor Guardiola stod på emnelisten.

Eksempelvis valgte den irske bookmaker Paddy Power at nedjustere sit odds på Guardiola som næste engelske landstræner, da der torsdag kom markant stigning i omsætningen på spanieren. Odds startede i 25 gange pengene, men røg ned i fem gange pengene. Senere blev det justeret lidt op til de nuværende otte gange pengene.

Favoritterne til jobbet som træner i Barcelona (odds fra NordicBet)

Marcelo Bielsa (3,50)

Laurent Blanc (5,00)

Luis Milla (7,00)

Ernesto Valverde (10,00)

Luis Enrique (10,00)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere